• L'Institut Nord-americà de Petroli va informar d'una pujada de 5,3 milions de barrils a l'última setmana
  • Les dades oficials es publicaran aquest dimecres
cbpetroleoextracion short

El petroli es deixa aquest dimecres gairebé un 1% després que els inventaris de cru dels EUA hagin pujat per sobre del que s'esperava, segons l'Institut Nord-americà de Petroli (API, per les sigles en anglès). L'organisme va informar d'una pujada de 5,3 milions de barrils a l'última setmana fins als 430.600.000 totals.

El preu del barril de Brent, de referència a Europa, cotitza amb caigudes del 0,7% i se situa per sota dels 70 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als EUA, cau un 0,84% fins als 64,68 dòlars.

Tot i les dades d'inventaris, els oficials seran publicats per l'Administració d'Informació d'Energia (EIA) a última hora de dimecres. "Veurem com són les dades d'inventari i si aquests màxims recents poden ser desafiats novament. De moment, sembla que tant el WTI com el Brent s'estan estancant", va dir Greg McKenna, estrateg en cap de mercat de la corredoria de futurs AxiTrader.

Les caigudes dels preus de dimecres es van produir encara que el principal exportador, Aràbia Saudita, va dir que estava treballant amb el principal productor rus en un pacte històric a llarg termini que podria estendre els controls sobre els subministraments mundials de cru pels principals exportadors durant molts anys.

El príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohammed bin Salman, va assenyalar a Reuters que Riad i Moscou estaven considerant ampliar en gran mesura una aliança a curt termini per als límits al petroli que va començar al gener de 2017 després d'una caiguda en els preus del cru . "Estem treballant per passar d'un acord d'un any a un altre a un acord de 10 a 20 anys", va dir el príncep a Reuters en una entrevista a Nova York a última hora de dilluns.

McKenna d’AxiTrader va dir que aquest acord entre Rússia i Aràbia Saudita "efectivament significa una expansió" de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), de la qual Aràbia Saudita és el líder de facto, però de la qual Rússia no és membre.

Noticias relacionadas

contador