• L'ocupació al sector va créixer en catorze comunitats autònomes
donuts

L'índex general del comerç al detall va registrar una variació del 2,2% al febrer respecte al mateix període de 2017, dues dècimes inferior a la registrada durant el primer mes de l'any. La sèrie corregida d'efectes estacionals i de calendari va presentar una variació de l’1,9% en la taxa interanual, tres dècimes per sota de la dada de gener. En termes mensuals, entre gener i febrer l'índex corregit es va accelerar un 0,1%. Una dada dues dècimes per sota del resultat del mes anterior. Així ho ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE) durant el matí de dimecres.

L'única manera de distribució que va presentar una taxa negativa en termes intermensuals van ser les empreses unilocalitzades (-0,4%). Per la seva banda, les petites cadenes van tirar amb força del comerç al detall creixent un 1,2%, seguides de les grans cadenes (+0,4), i les grans superfícies, que es van mantenir estables enfront de gener.

Per productes, alimentació va créixer un 0,1% i resta es va mantenir estable en front del gener. Si es desglossa aquest últim element, equip de la llar va presentar la major acceleració (+1,3%).

UN 1% MÉS DE LLOCS DE TREBALL

L'índex d'ocupació al sector del comerç al detall va presentar al febrer un increment de l'1% respecte al mateix període de 2017. Una taxa superior a una dècima sobre la dada de gener, amb les grans cadenes mostrant la major acceleració (+3,5%), seguides de les estacions de servei (+1,4%) i les grans superfícies (+1,0%). El nombre de treballadors a les empreses unilocalitzades i petites cadenes es va mantenir estable.

L'ocupació va créixer en catorze comunitats autònomes en termes interanuals, amb Astúries creant un 4,1% més de llocs de treball al sector com a dada destacada. Només Castella - La Manxa va registrar menys ocupació (-0,4%) al febrer.

Noticias relacionadas

contador