ep exportaciones a china desde la terminal intermodal de plaza
GOBIERNO DE ARAGÓN
38.079,70
  • 117,90
  • 0,31%

Els mercats asiàtics han tancat la jornada borsària d'aquest divendres en positiu, animats per les bones dades sobre els guanys industrials de la Xina a l'octubre, i tot i que la continua cursa per una vacuna contra la coronavirus està plantejant algunes incerteses a les borses.

Així, els mercats de la Xina continental han registrat guanys avui, amb el Shanghai Composite pujant un 1,14% i el Shenzhen, un 0,668%. Per la seva banda, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat aproximadament un 0,6%. Al Japó, el Nikkei 225 ha tancat amb una alça del 0,4%, mentre que el Topix ha sumat un 0,47%. El Kospi de Corea de Sud ha guanyat un 0,29%.

Entre les dades macroeconòmiques del dia, han destacat els guanys industrials de la Xina, que van augmentar un 28,2% interanual l'octubre, segons ha anunciat l'Oficina Nacional d'Estadístiques del país.

Els mercats havien rebut un impuls a principis d'aquesta setmana després que AstraZeneca publiqués l'anàlisi intermedi dels assaigs clínics. Aquest desenvolupament es va produir arran d'una sèrie de resultats encoratjadors de vacunes després de lectures de prova d'última etapa de Pfizer i BioNTech i Moderna, cosa que va generar esperances d'una recuperació de la pandèmia que ha paralitzat les economies a nivell mundial.

D'altra banda, entre les divises, el ien japonès cotitzava als 104,01 per dòlar, en comparació amb un mínim anterior de 104,28 enfront de el dòlar. El dòlar australià canviarva de mans als 0,7378 dòlars, després de pujar des de nivells per sota dels 0,732 dòlars a principis d'aquesta setmana.

Noticias relacionadas

contador