Nikkei

Les borses asiàtiques han caigut amb força aquest dimecres davant la nova escalada en la guerra comercial que mantenen els Estats Units i la Xina. Donald Trump ha complert les seves amenaces -va advertir la Xina que no havia de respondre als seus aranzels si no volia trobar-se amb més- i, després de les represàlies de la Xina, ha llançat aquesta nova ofensiva en forma de nous aranzels sobre productes xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars.

Les principals places asiàtiques s'han deixat avui entre un 1% i un 2%. El Nikkei cedeix una mica més d'un 1% i el Xangai retrocedeix més d'un 2%.

S’han vist fortes caigudes en els fabricants d'automòbils, com Toyota, Honda o Nissan, i també importants retallades en les empreses tecnològiques. El fabricant de xips Advantest s’ha deixat un 0,85% mentre que Canon ha retrocedit un 1%.

En altres llocs, el Kospi ha baixat un 0,55%, ja que els exportadors sud-coreans han patit un dur cop al mig de descensos generalitzats. Hyundai Motor ha cedit un 1,62% i el pes pesat tecnològic Samsung Electronics ha perdut un 0,76%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut un 0,71%; els sectors d'energia, materials i serveis públics els són els que han registrat els majors descensos.

L'índex MSCI d'accions d'Àsia Pacífic fora del Japó ha retrocedit un 1,08%.

Noticias relacionadas

contador