asiacbtecnologia
38.855,37
  • -44,65
  • -0,11%

Les accions d'Àsia-Pacífic van acabar la sessió borsària de dilluns en positiu després que el president de la Reserva Federal dels Estats Units, Jerome Powell, adoptés un to moderat durant el tan esperat simposi de Jackson Hole, anticipant que el tapering arribarà aquest any, però desvinculant la reducció de la compra d'actius de la pujada de tipus, cosa que va agradar al mercat.

En concret, al Japó, el Nikkei 225 ha avançat un 0,5% mentre que l'índex Topix ha guanyat un 0,89%. El Kospi de Corea del Sud ha cotitzat un 0,35% més amunt. A la Xina, el Shanghai Composite ha caigut un 0,14%, mentre que el Shenzhen ha guanyat un 0,27%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat lleument. L'S&P/ASX 200 a Austràlia s'ha recuperat i ha avançats aproximadament un 0,2%.

"Powell realment va alleujar les preocupacions del mercat per ara, ja que la Fed és extremadament bona en fer-ho", asseguren des de Standard a Reuters, afegint que hi havia menys incerteses als Estats Units que a Àsia, i específicament a la Xina, encara que va afegir que qualsevol rotació addicional fora d'Àsia seria més gradual "i menys dramàtica del que vam veure al juliol i principis d'agost".

Les empreses xineses en sectors que van des de la tecnologia fins a la propietat s'han vist sacsejades per una sèrie de mesures reguladores, cosa que va espantar alguns inversors i va empènyer l'índex de referència de Hong Kong a mínims de 2021 al principis d'aquest mes.

També hi ha indicis que el creixement xinès s'està desaccelerant i, per tant, els comerciants estan observant de prop les enquestes als gerents de compres per manufactura i serveis, que vencen aquesta setmana.

D'altra banda, els inversors de la regió esperen amb anticipació la publicació dels guanys del gegant xinès de lliurament d'aliments Meituan. Les seves accions a Hong Kong han pujat un 0,36% dilluns. Altres accions tecnològiques xineses han acabat mixtes: Tencent ha caigut un 1,29% mentre que Alibaba ha guanyat un 1,28%. L'índex Hang Seng Tech ha pujat un 0,76%.

A més, Beijing està estudiant noves regles que restringirien que les empreses nacionals d'Internet cotitzin en borsa als Estats Units, segons The Wall Street Journal.

Al terreny de les divises, el ien japonès cotitzava a 109,77 dòlars, enfront dels nivells per sota dels 109,5 vistos a la setmana passada. El dòlar australià ha canviat de mans a 0,7301 dòlars, després d'haver pujat la setmana passada des de menys de 0,72 dòlars.

Noticias relacionadas

contador