pfizer releve sa prevision de ventes du vaccin anti covid 19 pour 2021

Les autoritats neozelandeses investiguen la mort d'una dona, la primera que es produeix al país després de la inoculació de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer, aparentment a conseqüència d'una inflamació al cor o miocarditis, un inusual efecte secundari vinculat a aquest sèrum, segons informa EFE.

"La causa de la mort no ha estat determinada. El CV-IBSMIA (Junta Independent per a la Vigilància de la Seguretat de la Vacuna contra la Covid-19) considera que la miocarditis va ser provocada probablement per la vacunació", segons un comunicat del Ministeri de Salut neozelandès.

El CV-IBSMIA va explicar que la dona, l'edat de la qual es desconeix, patia d'altres problemes mèdics, els quals van poder haver influït en la seva mort, així com va subratllar que els beneficis de la vacunació amb el sèrum de Pfizer suposa un risc menor a la salut que en contraure Covid-19 o fins i tot patir de miocarditis.

El juliol passat, l'Agència Europea de Medicaments (EMA) va confirmar un "possible vincle" entre les vacunes de la Covid-19 basades en ARNm, Pfizer/BioNTech i Moderna, i diversos casos molt rars de miocarditis i pericarditis desenvolupats després de la vacunació, de manera que els inclourà com a efectes secundaris al seu prospecte.

Nova Zelanda ha administrat la pauta completa de la vacuna Pfizer a uns 1,2 milions d'adults dels seus més de 5 milions d'habitants i pretén acabar la seva campanya d'immunització per a finals d'any. Amb més de 3.263 casos confirmats de Covid-19 i 26 morts des del principi de la pandèmia, el govern de Jacinda Ardern lluita contra un brot amb la variant delta que ha obligat a confinar el país fins almenys al 31 d'agost.

Noticias relacionadas

contador