• El Nikkei continua allunyant-se dels 20.000 punts
cbtrump52

Els mercats a l'Àsia han respost de forma mixta a la treva en el conflicte entre els Estats Units i Corea del Nord. Donald Trump ha assenyalat aquest dimecres que Kim Jong-Un havia pres una decisió "molt sàvia" i "racional", en relació a desistir de la seva amenaça d'atac balístic a l'illa de Guam, un territori nord-americà al Pacífic.

D'altra banda, els inversors també es van ressentir per les preocupacions de la Reserva Federal per la feble inflació dels Estats Units que va afectar el dòlar. Les actes de la Fed, que es van publicar aquest dimecres, mostren com alguns membres de l'organisme que dirigeix ​​Janet Yellen veuen "probabilitats que la inflació pugui romandre per sota del 2% més temps del que s'espera".

En aquest context, el Nikkei continua allunyant-se dels 20.000 punts i va caure durant aquesta jornada un 0,14%, amb els fabricants de vehicles i els bancs perjudicant el selectiu japonès. A Corea del Sud, el Kospi va avançar un 0,59% recolzat en el fort repunt de les de l'acer, Posco es va revalorar un 4,55% i Hyundai Steel va pujar un 2,16%.

A Austràlia, l’ASX 200 va retrocedir un 0,10%. En aquest índex va destacar la caiguda de la companyia de telecomunicacions Telstra, que ha perdut un 10,62% del seu valor durant la jornada d'aquest dijous. A la Xina, l'índex Hang Seng de Hong Kong va perdre un 0,27%. Per la seva banda, els mercats del continent van ser positius: el compost de Xangai va pujar un 0,51% i el compost de Shenzhen s’ha revalorat un 0,47%.

Noticias relacionadas

contador