• Trump està disposat a cedir les seves pretensions per tal que el pla tributari s'aprovi al més aviat possible
cbtrump63

Els mercats europeus arrenquen la setmana amb alegria. I és que el cap de setmana ha estat satisfactori per als seus interessos. Aquest dissabte, l'anhelada reforma fiscal de Donald Trump aconseguia el vistiplau per part del Senat, un dels exàmens més difícils per aquest pla tributari. Tot i això, el president dels Estats Units ha aconseguit guanyar una transcendent batalla, però no la guerra.

Trump compta amb el vistiplau del Congrés dels Estats Units (Senat i Cambra de Representants). Però el que s'ha aprovat a les dues cambres no és el mateix text, hi ha importants diferents entre els dos projectes de llei. La proposta que s'ha aprovat amb 51 vots a favor per 49 en contra a la Cambra Alta ara s’ha posar en comú amb la reforma que va sortir de la Cambra de Representants el passat 16 de novembre. Aquest procés es realitzaria a través d’una comissió que estigui formada per les dues cambres.

Els punts en comú de les dues propostes són la rebaixa del 35% al ​​20% de l'impost de societats, la duplicació del mínim exempt per a les famílies i l'expansió de l'alleujament fiscal per nens. No obstant això, entre les dues parts hi ha importants discrepàncies com la relacionada amb el nombre de trams fiscals (quatre de la Cambra de Representants per set del Senat) i, sobretot, que la Cambra Alta aposta perquè l'entrada en vigor de la reducció dels impostos de les empreses es produeixi el 2019.

En Deutsche Bank també recorden que "hi ha diferències si algunes retallades d'impostos individuals acabaran després de 2026". Per tant, els experts de l'entitat alemanya consideren que el resultat final d'aquest procés està subjecte a revisions, però "sembla que la perspectiva de reforma tributària és probable, potencialment per al final de l'any". També destaquen en la seva valoració que el president Trump sembla disposat a certes concessions al text final i assenyalen que "la taxa de l'impost de societats podria ser del 22% quan es presenti, en lloc del 20%, cosa que pot estalviar 200.000 milions de dòlars durant els propers 10 anys per al pressupost", indiquen des de l'entitat.

El text que surti de la comissió formada per dues cambres haurà de ser de nou aprovat a la Cambra de Representants i al Senat. I, finalment, el projecte de llei ha de ser signat per Donald Trump. Un procés que el president espera que es culmini aquest mes de desembre. Un termini molt curt per a una mesura tan important. Els analistes de Link Securities destaquen que "l'objectiu és que tot aquest procés estigui finalitzat abans de finals d'any. Entenem que aquesta llei, que pot impulsar de mitjana els beneficis de les cotitzades nord-americanes en un 8%, pot convertir-se en el catalitzador que porti les borses a tancar l'exercici de forma positiva", apunten al seu informe.

D'altra banda, des del departament d'anàlisi de Bankinter indiquen que en el cas que s'aprovi aquest reforma "els beneficis empresarials estimats per 2018-19 seran una mica superiors gràcies a l'efecte fiscal i la valoració també una mica superior. En aquest escenari el potencial per a la borsa nord-americana s'ampliaria, millorant les expectatives per a les borses mundials al seu conjunt", indiquen els analistes. És un dels motius pels quals els mercats no perden de vista la reforma fiscal de Donald Trump, encara en curs.

Noticias relacionadas

contador