italia680y

El Tresor Públic d'Itàlia ha celebrat aquest dimecres una subhasta de lletres a un any durant la qual ha tancat la col·locació de 6.000 milions amb un interès marginal del 0,95%. Això suposa que els inversors han exigit al país augmentar els interessos del deute a curt termini, ja que el passat mes de setembre aquest tipus de lletres es van vendre amb un tipus al 0,43%.

La demanda dels inversors ha superat els 9.600 milions d'euros

Els plans del govern italià d'augmentar la despesa als pressupostos ha provocat que el deute italià pateixi pressió al mercat secundari. Els interessos exigits durant la subhasta d'aquest dimecres pel deute a un any se situa per sobre dels tipus amb què es negocia en aquest mercat, del 0,84%. Abans de la primera emissió, els interessos a un any es disparaven fins a l'1,2%.

L'emissor tenia previst col·locar 6.000 milions d'euros, per la qual cosa ha hagut de fixar el cupó al 0,95%. La demanda dels inversors ha superat els 9.600 milions d'euros.

En comparació amb la subhasta celebrada el setembre, la demanda s'ha reduït com també ho ha fet la ràtio de cobertura, que ha passat d’1,91-1,63 vegades.

Noticias relacionadas

contador