• Les vendes d'habitatges nous s'han situat en màxims de vuit anys
  • El discurs de Yellen al simposi Jackson Hole segueix acaparant tot l'interès
Wall Street, New York Stock Exchange, markets, traders, US, America

Guanys a Wall Street, que segueix el ritme que marquen les borses europees, que viuen en una jornada clarament alcista. Els inversors nord-americans descompten uns resultats de Best Buy per sobre del que s'esperava i també diverses dades econòmiques, com les vendes d'habitatges nous, que han pujat fins als màxims dels últims anys. A més, el Nasdaq ha marcat un nou màxim històric per sobre dels 5.270 punts.

  • 75,05$
  • -0,25%
  • 38.239,66
  • -
  • 17.718,30
  • 1,65%
  • 5.533,90
  • -

Les accions de Best Buy es disparen un 15% al premarket, fins al seu nivell més alt als últims deu mesos, després que la cadena minorista de productes electrònics hagi donat a conèixer els seus resultats del segon trimestre, en el qual va obtenir uns guanys de 198 milions de dòlars, o 61 centaus per acció, enfront dels 164 milions, o 46 centaus per acció, collits en el mateix període de l'any anterior. I no només això, ja que també ha sorprès en reportar un augment de les vendes.En concret, les vendes van augmentar un 0,8% enfront de l'esperat pel consens de FactSet, que havia pronosticat una caiguda a les mateixes del 0,4%. Així mateix, els ingressos van aconseguir els 8.533 milions de dòlars enfront dels 8.528 milions esperats pels experts.

No obstant això, als EUA tots els inversors esperen amb ànsies el discurs de la presidenta de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, d'aquest divendres en el simposi Jackson Hole. Cada vegada són més els que pensen que donarà noves pistes sobre una possible pujada de tipus d'interès al setembre, encara que l'expert d'Oanda Craig Erlam creu que els mercats podrien mostrar en els propers dies signes de precaució. "Els inversors encara no se'n fien de que hi hagi pujada de tipus, sobretot després dels comentaris de Stanley Fischer del cap de setmana", diu l'analista, que considera que "la probabilitat que Yellen digui alguna cosa que vagi en contra del que s'està rumoreando sembla bastant alta".

ALERTA PEL PETROLI

I a més el preu del petroli manté als inversors en estat d'alerta, sobretot després que el cru segueixi caient al mercat de matèries primeres. Els barrils de tipus Brent, de referència a Europa, i de qualitat West Texas, de referència als EUA, han caigut fins als 48,76 i 47 dòlars respectivament després que Goldman Sachs hagi advertit en un informe que la recuperació dels preus a l'agost havia estat exagerada.

Al plànol macroeconòmic, aquest dijous als EUA es coneixen les dades del PMI manufacturer d'agost, l'índex manufacturer de la Fed de Richmond també d'agost, i les dades de vendes d'habitatges nous de juliol.

contador