ep leo messi en el entrenamiento del fc barcelona del 9 de diciembre de 2019
FC BARCELONA

El contracte de Leo Messi per al seu fitxatge pel Paris Saint-Germain (PSG) conté el pagament d'una part del seu salari en un tipus de criptodivisa, una innovació que podria ser seguit per altres clubs, segons l'opinió dels analistes d'eToro.

"L'innovador contracte de Messi obre el camí a una major exposició als criptoactius", afirma Simon Peters, expert de mercats de la companyia. L'astre del futbol serà recompensat concretament amb tokens d'aficionat proporcionats per Socios.com, que permetran als titulars votar en algunes decisions relacionades amb el club.

"Encara que solen ser qüestions relativament menors, els titulars tenen el poder d'ajudar a impulsar el canvi que volen veure. Per exemple, el PSG ja ha permès als posseïdors de tokens de seguidor triar missatges de motivació que van a la paret del vestuari abans dels partits clau, el gol de la temporada, els premis de final de temporada dels jugadors i rebre trucades de vídeo personals dels jugadors estrella", expliquen des d'eToro.

De la mateixa manera que altres criptoactius, els tokens d'aficionat també poden vendre o intercanviar permetent als titulars alliberar capital. No obstant això, i a l'igual que altres criptoactius, "les oscil·lacions de preus són habituals, cosa que ha portat alguns reguladors financers a emetre advertències als inversors", assenyala l'analista de mercats.

L'esquema del Paris Saint-Germain va experimentar un augment durant els dies previs al moviment, amb volums de negociació que van superar els 1.200 milions de dòlars, demostrant així que els aficionats del club es troben "entusiasmats" amb el fitxatge, conclou Peters.

Noticias relacionadas

contador