Leo Messi-630px

El traspàs de l'astre del futbol argentí Lionel Messi al club francès Paris St Germain inclou un pagament en fan tokens del club esportiu parisenc, segons informa Reuters, cosa que proporciona un altre suport de gran nom per a les criptodivisas. La cotització d'aquest actiu està en 40 dòlars, però ha arribat a màxims gairebé als 60 dòlars des que es va conèixer el fitxatge del millor jugador de el món.

Messi, de 34 anys, ha signat aquest dimarts un contracte de dos anys amb el Paris St Germain (PSG), amb opció a un tercer any. El club francès va dir en un comunicat que els tokens del Paris Saint-Germain Fan Token incloent-hi al seu "paquet de benvinguda", o quota de fitxatge, havien estat proporcionades per Socios.com, que és el proveïdor de tokens de fans del club.

El club no ha precisat el percentatge de l'oferta que componen les fitxes, però ha dit que el jugador n'ha rebut un "gran nombre". Tampoc ha revelat el paquet financer global.

Els fan tokens són un tipus de moneda digital que permet als seus titulars votar en decisions, majoritàriament menors, relacionades amb els seus clubs. Entre els clubs que han llançat tokens aquest any es troben el Manchester City, campió de la Premier League anglesa, i l'AC Milan italià.

A l'igual que el bitcoin i altres monedes digitals, els tokens dels aficionats poden negociar-se en borses. També tenen en comú amb altres criptodivises la tendència a les oscil·lacions de preus, cosa que ha portat alguns reguladors financers a llançar advertències als inversors.

El PSG va dir que havia s'havia notat un alt volum de comerç dels seus tokens de fans després que sorgissin informes sobre el fitxatge de Messi pel club.

"El bombo que envolta els últims fitxatges a l'atrafegada finestra de transferències d'estiu del club va crear una enorme onada d'interès als $ PSG Fan Tokens, amb volums de negociació que van superar els 1.200 milions de dòlars durant els dies anteriors al fitxatge", va dir.

El token del PSG, que té una capitalització de mercat d'uns 52 milions de dòlars, es va disparar més d'un 130% en només cinc dies enmig de l'especulació sobre l'arribada de Messi fins arribar a un màxim històric de més de 60 dòlars el dimarts. L'última vegada que va baixar va ser un 10%, a uns 40 dòlars, segons el lloc web CoinMarketCap.

Noticias relacionadas

contador