bajistas

Els inversors baixistes, aquells que prenen posicions en un valor esperant les seves caigudes o per cobrir altres posicions llargues, han tornat a moure durant l'última quinzena. I ho han fet per donar un respir a les companyies en les quals estan més presents, com DIA o Técnicas Reunidas, i per créixer en altres, com Siemens Gamesa o BME.

En concret, i segons l'última remesa de dades ofertes per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), entre el 22 de desembre i el 5 de gener han reduït la seva presència en DIA. En concret, l'han fet del 16,34% al 16,24%. Encara que segueix sent la major posició de totes les cotitzades espanyoles, és la tercera quinzena consecutiva en què els 'curts' redueixen la seva presència en el capital de la cadena de supermercats, que al novembre va arribar a superar el 21% del capital.

També baixen en l'empresa d'enginyeria Técnicas Reunidas, la segona amb més presència dels baixistes. Durant l'última quinzena han passat del 13,72% al 12,69% del capital.

Per contra, pugen, encara que lleugerament, en Cellnex, en la qual estan molt actius i en la qual han passat del 7,3% al 7,37%. Major és l'increment en Siemens Gamesa, en què salten del 4,1% al 4,5%, la major posició des de 2012, i en BME, en la qual s'estiren del 4,38 al 4,58%, la dada més alta des de març de 2017. A l'eòlica, que aquest dilluns ha estat el millor valor de l'IBEX amb una pujada del 4,3%, el curt amb una major posició és Capital Fund Management, amb un 0,8%. A la societat rectora de les borses, els baixistes més visibles són Eminence Capital (1,87%), Farallon CM (0,96%) i The Mangrove Partners Master Fund (0,93%).

També creixen en la banca. En Bankia eleven la seva presència del 2,49% al 2,71% del capital i en Liberbank, del 0,54% al 0,74%. AQR Capital Management concentra gairebé tota la posició en l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri, ja que arriba a l’1,6% del capital del banc. Baixen lleugerament en Banc Sabadell, per passar del 0,81% al 0,78%, la posició més baixa des que suporta la seva presència en el seu capital.

Entre els pesos pesants de l'IBEX, poques novetats. La gran es registra en l'elèctrica Iberdrola, en què salten del 0,22% al 0,43% del capital, la major posició en dos anys. Segueixen amb el 0,2% d'Inditex, companyia en la qual van tornar al desembre després de nou mesos sense posicions curtes. També tenen el 0,4% de Telefónica, 0,28% de BBVA i el 0,29% de Banc Santander.

Noticias relacionadas

contador