• Aquest moviment ha suposat una retallada del 13% del benefici per acció
  • El sector ha patit una rebaixa del 3% durant l'últim trimestre de 2017
ep ricardo curras
EUROPA PRESS

El “profit warning” que va llançar DIA el passat mes d'octubre ha llastat el seu benefici per acció un 13% durant l'últim trimestre de 2017. Així ho assegura Deutsche Bank. Els analistes de l'entitat alemanya indiquen que aquesta dada fa que la cadena espanyola sigui "el pitjor supermercat" d'octubre a desembre.

Encara que els resultats d'octubre van estar en línia amb les expectatives, la companyia va revisar a la baixa el resultat brut d'explotació (EBITDA) ajustat per a la resta de l'any i això ha arrossegat un 13% els guanys durant aquest període", indiquen al seu informe els experts. No obstant això, l'entitat alemanya recomana 'mantenir' les accions de DIA.

A més, l'entitat alemanya atorga un potencial del 6% a la seva cotització, ja que el seu preu objectiu és de 4,7 euros i aquest dilluns cotitza als 4,43 euros, a causa d'una caiguda del 0,20% durant aquesta jornada. "Seguim sent cautelosos a causa de la tendència més feble, especialment la pressió competitiva, que pesa en les vendes brutes sota l’ensenya a superfície comparable (LFL) i als marges", destaquen els analistes.

Deutsche Bank ha retallat un 3% les seves estimacions per al sector de les cadenes de supermercats durant el quart trimestre del 2017, després d'una retallada del 4% durant el tercer trimestre. "El sector ha patit un rendiment inferior al del mercat en un 12% el 2017, amb un rendiment similar entre els minoristes del Regne Unit i de la resta d'Europa", afirmen des de l'entitat alemanya. "Això ve després del 7% de rendiment el 2016, impulsat pels minoristes del Regne Unit, superant al mercat en un 25% el 2016", afegeixen.

Juntament amb l'empresa que dirigeix ​​Ricardo Currás, els minoristes britànics han patit una rebaixa de l'1% de les estimacions de benefici per acció. "La millora de Tesco (+12%) va ser llastrada per les retallades de Morrisons (-6%)", valoren els analistes de l'entitat alemanya. Entre d'altres minoristes, Colruyt, Jeronimo, Carrefour i Metro van experimentar una retallada del 3% a les estimacions de consens durant el trimestre.

Destaca el cas de Carrefour. Els experts recomanen 'vendre' les accions de la companyia francesa, segona cadena en quota de mercat a Espanya. En la seva valoració, aventuren que les accions de la companyia cauran més d'un 20%, ja que el seu preu objectiu retrocedeix fins als 14 euros per acció, respecte als 18 euros amb què cotitza aquest dilluns, una jornada durant la qual pateix caigudes del 3%.

Els analistes destaquen que les seves accions han repuntat un 6% durant el quart trimestre, després que la companyia aconseguís superar el “profit warning” llançant en els resultats del primer semestre. "Des d'aleshores, les seves accions s'han mostrat volàtils movent-se entre els 16,5 euros i 18,2 euros colpejades pel soroll al voltant del proper pla estratègic, inicialment programat per a finals de 2017 i ara programat pel 23 de gener", indiquen els experts.

Noticias relacionadas

contador