• Barclays Bank PLC Frankfurt Branch en serà una, en canvi, de les quals passi a estar supervisada
bce, banco central europeo

El nombre de bancs supervisats directament pel Banc Central Europeu (BCE) passaran a ser 119 l'any que, davant de 125 entitats que estaven 'sota la lupa' de l'institut emissor a principis de 2017, com a resultat de la seva revisió anual sobre la importància de les entitats i els canvis a les estructures de diversos grups bancaris.

Segons apunta el BCE en un comunicat, com a conseqüència d'haver augmentat la seva grandària, Barclays Bank PLC Frankfurt Branch ha adquirit la condició d'entitat 'significativa' i serà, per tant, supervisada pel banc central a partir de l'1 de gener de 2018.

Raiffeisen-Holding i l'alemany SEB AG no han complert amb cap dels criteris per ser considerats com a 'significatius' durant tres anys

Alhora, el banc austríac Raiffeisen-Holding i l'alemany SEB AG no han complert amb cap dels criteris per ser considerats com a 'significatius' durant tres anys de període d'observació, de manera que el BCE ha conclòs que les dues entitats quedaran fora de la seva supervisió i es transferiran a les autoritats nacionals competents d'Àustria i Alemanya, respectivament.

Pel que fa als canvis en les estructures, el banc presidit per l'italià Mario Draghi es refereix a les adquisicions de Banc BPI i Banc Popular Espanyol per part d'altres grups bancaris significatius (Caixabank i Santander) i a la revocació de les llicències bancàries d’Agence Française de Développement (devolució voluntària de la llicència), Veneto Banca SpA i Banca Popolare di Vicenza SpA.

El BCE avalua anualment tots els paràmetres que determinen si una entitat de crèdit o un grup compleix amb els criteris per ser considerat significatiu o menys significatiu. Les significatives són supervisades directament pel BCE, mentre que els menys significatius són supervisats per l'autoritat nacional competent corresponent sota la vigilància del BCE.

Noticias relacionadas

contador