• El procés contempla també la recol·locació de 575 treballadors de Popular a altres empreses del Grup Santander
  • I l'acoblament de 100 treballadors a la xarxa comercial de les dues entitats
ep sucursalbanco santander
EUROPA PRESS

Banc Santander ha rebaixat fins a 1.100 empleats el número de sortides contemplat en l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que aplicarà per integrar els seus serveis centrals amb els de Banc Popular segons han informat a Europa Press fonts sindicals.

  • 4,85€
  • 2,16%

Després d'aquest nou avanç, la majoria de les taules sindicals presents en el procés han accedit a signar un principi d'acord, que es concretarà el proper 12 de desembre amb la signatura de l'acord definitiu, segons les fonts consultades.

La nova rebaixa suposa una reducció superior al 30% del nombre de sortides mitjançant prejubilacions i baixes incentivades que contemplava l'ERO a la fase inicial de les negociacions.

En procés d'integració dels serveis centrals contempla també la recol·locació de 575 treballadors de Popular a altres empreses del Grup Santander i l'acoblament de 100 treballadors a la xarxa comercial de les dues entitats. A més, 22 treballadors de Santander seran recol·locats en altres empreses del grup.

SORTIDES AMB EL 80% DEL SOU PER A MAJORS DE 50 ANYS

Durant la reunió de dilluns, Banc Santander ja va millorar les condicions econòmiques de l'ERO, oferint sortides amb el 80% del salari als empleats que superin els 50 anys d'edat i diverses primes en funció de l'antiguitat.

En concret, es preveuen prejubilacions a partir de les 55 anys amb el 80% del salari pensionable. Per a aquells treballadors amb més de 15 anys d'antiguitat, l'oferta manté també la condició d'empleat als productes de l'entitat.

En el cas dels empleats que fa entre 10 i 15 anys que estan treballant al banc es proposa el 80% del salari pensionable multiplicat pel nombre d'anys que resten fins a complir els 63 anys, més el pagament d'una prima de 2.000 euros per trienni i una altra de 14.000 euros en el cas dels treballadors que s'adhereixin voluntàriament a l'ERO. Per la seva banda, per als empleats de més de 62 anys d'edat, la proposta fixa una indemnització d'una anualitat.

Amb relació a les baixes incentivades, l'oferta de Santander per als treballadors d'entre 50 i 54 anys amb més de 15 d'antiguitat preveu una indemnització del 80% del salari pensionable per vuit anualitats amb un límit de 380.000 euros, que en el cas d’adhesió voluntària comptarà també amb una prima de 2.000 euros per trienni i una altra que oscil·larà entre 19.000 i 30.000 euros en funció dels anys que estiguin treballant a l'entitat.

Per a aquells empleats amb menys de 15 anys d’antiguitat o siguin menors de 50 anys, Santander ofereix 40 dies per any amb un límit de 24 mensualitats més una prima de 2.000 euros per trienni i una altra d'entre 9.000 i 30.000 euros, també en funció de l'antiguitat.

Noticias relacionadas

contador