ep petrolero irani fortune a su llegada a venezuela con un cargamento de gasolina
AVN

El preu del petroli es tranquil·litza malgrat al bloqueig del trànsit marítim al Canal de Suez. Els futurs sobre el barril de cru Brent baixen un 3%, fins als 62,35 dòlars, després d'haver pujat gairebé un 6% dimecres. Encara que la setmana ha estat molt volàtil per a l''or negre', ja que dimarts va registrar una caiguda del 6%.

De moment, els temors d'una menor demanda mundial per les restriccions associades al coronavirus contraresten l'incident ocorregut al Canal de Suez, on un vaixell de càrrega s'ha quedat embussat i impedeix el trànsit marítim en una de les artèries comercials més importants per a les exportacions mundials, tant de cru com de mercaderies.

Es calcula que cada dia passen per aquesta infraestructura béns valorats en gairebé 10.000 milions de dòlars. Durant la jornada del dimecres, gairebé 200 vaixells esperaven per creuar el canal i les previsions apunten que trigaran dies a desencallar el vaixell.

Bolsamanía publica aquest dijous que els analistes de Morgan Stanley consideren que el sector de l'energia encara té recorregut, perquè no s'ha revalorat de la mateixa manera que el petroli i la seva valoració actual “continua sent molt atractiva”.

A més, assenyalen que el sector ofereix “cobertura a la pujada dels rendiments dels bons” i els seus estrategs en matèries primeres preveuen que el cru superi els 70 dòlars fins al tercer trimestre de l'any i fins i tot arribi a tocar els 80 dòlars per barril, en el cas del Brent.

“A més d'un entorn propici per als preus de les matèries primeres, s'espera que el deute net disminueixi dràsticament, les recompres d'accions guanyin rellevància i les valoracions siguin atractives, mentre que les empreses s'estan tornant més ecològiques”, destaca Morgan.

Noticias relacionadas

contador