El petroli puja amb ganes amb un huracà posant en risc el seu subministrament

La temporada d'aquests fenòmens naturals està assotant des de fa setmanes el Golf dels EUA

Sergio García
Bolsamania | 16 set, 2020 13:31 - Actualitzat: 13:31
petroleo-pozo

La temporada d'huracans torna a donar ales als preus del petroli. L'esquist avança més d'un 2% aquest dimecres després que un d'aquests fenòmens naturals posi en risc el subministrament als EUA.

Més d'un 25% de les instal·lacions 'offshore' han hagut de tancar aquest dimarts a causa de l'huracà Sally que continua assotant la costa del Golf al país.

"Les nostres previsions actuals passen perquè es deixin de produir i exportar entre 3 i 6 milions de barrils durant els 11 pròxims dies a causa de Sally", auguren els experts de Rystad Energy. Això ajudaria a reduir les creixents reserves d'esquist sumant-se a més al tancament recent d'algunes refineries.

Malgrat aquest rebot, els productors de petroli pinten actualment un panorama realment pessimista per a aquesta matèria primera. Des de l'IEA fins a l'OPEP, passant pel colós petrolier BP, tots temen fins i tot que la demanda de petroli no torni mai als nivells previs a la pandèmia.

Sense anar més lluny, les importacions de petroli dutes a terme pel Japó, el quart principal comprador d'or negre del món, han caigut més d'un 25% interanual a l'agost.

contador