Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630
38.920,26
  • 534,53
  • 1,39%

Pujades destacades per als índexs nipons, després de l'anunci del primer ministre Yoshihide Suga que no es presentarà a les pròximes eleccions generals que se celebraran aquesta tardor al Japó. El Nikkei s'ha disparat un 2%, mentre que l'índex Topix ho ha fet un 1,8%.

Entre els valors amb majors alces, destaquen els d'empreses manufactureres japoneses amb Fanuc saltant un 3,14%, mentre que JFE Holdings ha pujat un 6,08%. El ien japonès es canvia de mans a 110,01 per dòlar, encara més fort que els nivells de 110,4 vistos enfront del bitllet verd a principis d'aquesta setmana.

El líder del país, que va reemplaçar a Shinzo Abe fa poc més d'un any, ha estat criticat per la seva gestió de la situació de Covid al Japó, que incloïa la celebració dels Jocs Olímpics d'Estiu de Tòquio mentre la ciutat estava sota estat de emergència. La retirada de Suga de la cursa pel lideratge del seu partit aplana el camí a un nou primer ministre que probablement serà elegit durant les properes setmanes, ja que la campanya electoral arrenca el 17 de setembre.

SEGUEIXEN LES DADES FEBLES A LA XINA

L'actualitat de la jornada asiàtica passa també per la Xina, on les accions han baixat, amb el compost de Xangai perdent un 0,15%, mentre que el component de Shenzhen ha caigut un 0,556%.

L'índex de gestors de compres de serveis Caixin/Markit es va situar en 46,7, enfront del 54,9 de juliol. A principis d'aquesta setmana, el PMI no manufacturer oficial d'agost va mostrar una contracció al sector per primera vegada des de principis de 2020.

Al gegant asiàtic també és notícia que el president de país, Xi Jinping, ha anunciat aquest dijous que el país crearà una borsa de valors a la seva capital, Pequín, per atendre les petites i mitjanes empreses (pimes).

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha perdut un 0,54%. Les accions d'Alibaba, que cotitzen a Hong Kong, han caigut més d'un 3% després de conèixer que l'empresa està disposada a invertir 100.000 milions de iuans (uns 15.500 milions de dòlars) fins a 2025 per a la "prosperitat comuna".

El Kospi de Corea de Sud ha pujat un 0,78%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha guanyat un 0,55%.

El major índex MSCI d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,2% a l'alça.

Noticias relacionadas

contador