ep planta de ensamblaje de bmw en munich
FABIAN KIRCHBAUER

L'índex borsari japonès Nikkei ha baixat un 0,8% aquest dimecres i ha liderat les pèrdues a les borses d'Àsia, durant una jornada de transició per a la resta de mercats, que han tancat amb escàs moviment.

  • 38.814,56
  • 0,24%

Els inversors estan esperant la reacció del mercat als comptes d'Nvidia, que es publicaran després del tancament de mercat a Wall Street. Això després que l'S&P 500 tanqués aquest dimarts amb lleugers guanys, que li van permetre marcar un nou rècord històric per sobre de 5.320 punts.

En altres notícies destacades, el Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ, per les sigles en anglès) ha decidit mantenir els tipus sense canvis una vegada més, i ja en van set. A la reunió d'aquest dimecres l'organisme ha acordat deixar el tipus oficial d'efectiu (OCR) al 5,50% per l'inflació encara persistent, tot i que el governador Adrian Orr ha dit que n'havien considerat un augment. En qualsevol cas, el banc ha avisat que la política monetària continuarà sent restrictiva durant més temps.

Una altra notícia important és que la Xina podria imposar aranzels de fins al 25% als automòbils importats amb motors grans, segons la Cambra de Comerç de la Xina davant de la UE (CCCEU). La segona economia més gran del món està intensificant les amenaces de represàlies a mesura que s'acosta el primer termini de la investigació de la Unió Europea (UE) sobre els subsidis de Pequín al mercat de vehicles elèctrics (VE). La UE ha d'informar els exportadors xinesos si té la intenció d'imposar-los aranzels abans del 5 de juny.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 1,1% (81,92 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,01% (1,0852 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,2 (2.420 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,437% i el bitcoin rebota un 0,5% (69.718 dòlars).

Noticias relacionadas

contador