ep archivo   planta de fabricacion de automoviles en francia
RENAULT - Archivo

La Xina podria imposar aranzels de fins al 25% als automòbils importats amb motors grans, segons la Cambra de Comerç de la Xina davant de la UE (CCCEU). La segona economia més gran del món està intensificant les amenaces de represàlies a mesura que s'acosta el primer termini de la investigació de la Unió Europea (UE) sobre els subsidis de Pequín al mercat de vehicles elèctrics (VE). La UE ha d'informar els exportadors xinesos si té la intenció d'imposar-los aranzels abans del 5 de juny.

"La Cambra de Comerç de la Xina davant la UE va informar que la Xina podria considerar incrementar temporalment les tarifes als cotxes importats equipats amb motors grans. Aquesta acció potencial tindria implicacions per als fabricants europeus i nord-americans, particularment a la llum dels esdeveniments recents, com els anuncis de Washington sobre augments d'aranzels als vehicles elèctrics xinesos i els preparatius de Brussel·les per prendre mesures preliminars en una destacada investigació anti-subsidis sobre les VE xineses", assenyala el comunicat de la CCCEU.

La Cambra es va referir a una entrevista a Liu Bin, principal expert del Centre de Recerca i Tecnologia Automotriu de la Xina i subdirector del Centre d'Estratègia i Política Automotriu de la Xina, al diari xinès Global Times, en què aquest afirma que el gegant asiàtic podria augmentar la taxa d'aranzel temporal sobre vehicles importats amb motors grans fins a un màxim del 25%.

Liu va assenyalar, a més, que l'ajust proposat a les taxes aranzelàries per a sedans i vehicles esportius utilitaris de gasolina importats amb motors de més de 2,5 litres s'alinea amb les regulacions de l'Organització Mundial del Comerç (OMC). Aquest ajustament també podria ajudar la Xina a promoure la transició cap a pràctiques més ecològiques a la indústria automotriu i avançar en els seus objectius de reduir les emissions de carboni.

La Cambra s'ha fet ressò d'aquesta entrevista perquè la considera "una informació significativa per a les relacions entre la Xina i la UE".

Noticias relacionadas

contador