coronavirus-hausse-du-nombre-de-cas-de-contamination-en-chine-continentale

Els índexs nipons han patit caigudes fortes aquest dimarts, seguint les passes del daltabaix de Wall Street aquest dilluns, a mesura que s'escampaven els temors sobre l'impacte econòmic del brot de coronavirus.

Després de la jornada festiva de dilluns al Japó, el Nikkei va arribar a desplomar-se un 4%, abans de retallar les pèrdues fins al 3,36% amb les accions de l'índex Fast Retailing caient més del 4%. L'índex Topix també va disminuir un 3,23%.

Els valors de la Xina continental van baixar a la tarda, amb el compost de Xangai caient un 2%. El component de Shenzhen també va caure un 1,74%.

El Kospi de Corea del Sud, va pujar un 0,69%, després de les notables pèrdues del dilluns, quan el país va ser testimoni d'un augment del nombre de casos de coronavirus en els últims dies. El dimarts, el país va reportar-ne 60 nous casos, la qual cosa eleva el número d'infectats a 893. Això el converteix en el país amb més casos fora de la Xina continental, amb 8 morts. Seül va elevar l'alerta de coronavirus al "nivell més alt" durant el cap de setmana.

La confiança del consumidor a Corea del Sud va caure al febrer a un mínim de sis mesos, segons va informar el dimarts l'agència de notícies sud-coreana Yonhap. L'índex compost de sentiment del consumidor de febrer va caure a 96,9, disminuint 7,3 punts des de la seva lectura al gener, segons dades del Banc de Corea.

L'índex Hang Seng a Hong Kong va produir guanys durant la sessió, però va acabar caient un 0,11%. Mentrestant, les accions a Austràlia van patir una davallada, ja que el ASX 200 va caure un 1,1%.

Noticias relacionadas

contador