Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Els mercats d'Àsia-Pacífic han acabat amb alces generalitzades dimarts, mentre que el bitcoin va continuar pujant després d'un repunt recent. Mentrestant, el banc central d'Austràlia ha afirmat que la inflació arribarà al punt màxim a final d'any.

Les accions japoneses han liderat els guanys, amb el Nikkei 225, cotitzant un 2,42% més, ja que les accions del conglomerat SoftBank Group han pujat més d'un 3%, mentre que el Topix també ha pujat un 2,39%. L'índex Taiex de Taiwan també ha pujat més del 2%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,6%, amb els valors tecnològics Tencent i Alibaba registrant guanys del 2,43% i el 0,96%, respectivament.

Els valors de la Xina continental han lluitat pels guanys, amb el Shanghai Composite caient un 0,16%, mentre que el Shenzhen Component ha baixat un 0,425%.

El Kospi de Corea del Sud també ha estat en territori positiu i ha cotitzat un 1,23% a l'alça.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 1,37% i l'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 1,32%.

El governador del Banc de la Reserva d'Austràlia, Philip Lowe, ha dit en un discurs que esperava que la inflació a Austràlia arribés al voltant del 7% a finals d'any, a mesura que es resolguin les interrupcions de la cadena de subministrament relacionades amb la pandèmia.

Lowe ha afirmat que l'enduriment de la política monetària i les pujades dels tipus d'interès mundial contribuiran a reduir la inflació en crear un equilibri entre la demanda i l'oferta de béns.

"Aconseguir aquest equilibri no és senzill i comporta riscos, però uns tipus d'interès més alts reduiran les pressions inflacionistes actuals", ha dit, i ha afegit que Austràlia hauria d'esperar més pujades de tipus, amb el compromís de l'RBA de tornar a nivells d'inflació del 2% al 3%.

Noticias relacionadas

contador