rba australia
Alberto Sánchez

El banc central d'Austràlia ha assenyalat aquest dimarts que s'acosten molts més ajustaments de la política monetària, ja que les taxes d'interès encara són "molt baixes" i és important que una inflació més alta no alimenti les expectatives públiques i les demandes salarials.

Tot i això, el governador del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA), Philip Lowe, també ha tret importància a la possibilitat que les taxes augmentin en 75 punts bàsics i s'ha mostrat en desacord amb els preus de mercat de les taxes que arriben fins al 4% per a finals d'any.

Lowe ha advertit que les pressions sobre els preus van continuar augmentant tant a nivell mundial com nacional i ara es preveu que la inflació arribi al 7% per a finals d'any, enfront d'un pronòstic anterior del 6%.

Aquest seria el ritme més alt en dècades i molt per sobre del límit objectiu a llarg termini de l'RBA del 2% al 3%.

"A mesura que tracem el nostre camí de tornada a una inflació del 2% al 3%, els australians haurien d'estar preparats per a més augments de les taxes d'interès", ha avisat Lowe en un discurs. "El nivell de les taxes d'interès continua sent molt baix per a una economia amb baixa desocupació i que experimenta una alta inflació".

El tipus de canvi oficial es troba actualment al 0,85% i es van elevar en 50 punts bàsics a principis d'aquest mes després d'un augment inicial d'un quart de punt al maig.

Les actes de la reunió de juny de dimarts han mostrat que la junta del banc central va discutir augmentar la taxa d'efectiu en 25 punts bàsics o 50 punts bàsics i va triar aquest últim perquè la política s'havia de "normalitzar" per evitar la inflació.

Des de llavors, la Reserva Federal dels EUA ha pujat en 75 punts bàsics, alimentant l'especulació que l'RBA podria igualar-ho.

Noticias relacionadas

contador