ep pantalla del ibex 35 con el grafico historico de la cotizacion del ibex en la sede de la bolsa de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'Ibex ha continuat caient aquest dijous (-1,18% y 7.390 punts) per l'augment de casos de Covid-19 als Estats Units i la Xina. La resta de borses europees també cotitzen en números vermells (Dax: -1,14%; Cac: -1,47%; Ftse 100: -0,83%). Del selectiu espanyol en destaca especialment Siemens Gamesa, que es desploma després d'anunciar el cessament del seu conseller delegat i anticipar un EBIT negatiu per a 2020.

  • 11.334,90
  • -0,04%

També ha estat molt llamavito el comportament de Wirecard a Alemanya. S'ha enfonsat un 70% després de confirmar l'auditora EY greus irregularitats comptables en el seu balanç.

Pel que fa al coronavirus, el nombre d'hospitalitzacions a tot Texas va augmentar un 11% en un sol dia, aquest dimecres. Un model matemàtic citat per la Casa Blanca prediu que més de 200.000 nord-americans podrien morir de Covid-19 d'aquí a l'1 d'octubre.

Mentrestant, a la Xina, l'augment de les infeccions a Pequín ha fet que la ciutat suspengui vols, tanquinles escoles i bloquegi alguns barris, segons informa Reuters.

Aquest dijous s'han conegut a l'altre costat de l'Atlàntic les peticions setmanals de desocupació, la qual cosa ha ofert una actualització del ritme de la recuperació del mercat laboral.

Els economistes anticipaven un total de 1,30 milions de noves sol·licituds per a la setmana que acaba el 13 de juny, un descens des dels 1,54 milions de la setmana anterior. No obstant això, la xifra s'ha situat en els 1,50 milions, tornant a ficar la por al cos a la primera economia del món.

El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va parlar de nou aquest dimecres i va dir, entre d'altres coses, que "seria preocupant que el Congrés retirés el suport fiscal massa aviat".

Aquest dijous s'ha reunit el Banc d'Anglaterra que ha complert amb el que esperava el mercat i ha anunciat estímuls addicionals per valor de 100.000 milions de lliures, la qual cosa eleva la seva potència de foc a 7.450 milions de lliures. L'entitat dirigida per Andrew Bailey ha mantingut els tipus d'interès en el mínim històric del 0,1%.

Finalment, pel que fa a l'aspecte tècnic de l'Ibex, els experts de Bolsamanía assenyalen que, a priori, es donen les condicions per pensar que les caigudes de la setmana passada formen part d'un 'throw back' cap als nivells de preu que en el seu moment van actuar com a resistència. "I ara, dilatacions a part, estarien fent de suport. En espelmes setmanals és com millor s'aprecia aquest suport, perquè es tracta d'un buit alcista que tenim als 7.100 punts, en xifres rodones", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Ara, cal veure si el selectiu espanyol és capaç de tancar (anul·lar) el buit baixista diari dels 7.664 punts. Per damunt, la següent resistència són els 8.000 punts (50% d'ajust/reculada) i, per damunt, i de més rellevància, el buit baixista setmanal dels 8.375 punts. Això sí, és clau que no es perforin els 7.100 punts en preus de tancament.

Noticias relacionadas

contador