ep pantalla del ibex 35 con el grafico historico de la cotizacion del ibex en la sede de la bolsa de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Comença el mes de juliol, un nou trimestre i un nou semestre en els mercats, i ho fa amb cautela en les borses (Ibex: +0,24%. 7.248 punts; Cac: -0,07%; Ftse 100: +0,06%). La primera part de l'any ha estat una de les més complicades que es recordarà en la història de la renda variable i probablement en la història de la humanitat, i ara toca encarar una segona part per a la qual molts anticipen recuperació, però que uns altres prefereixen afrontar amb precaució, perquè la millora, en la seva opinió, no serà ni tan ràpida ni tan evident.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Ara com ara, aquesta millora es reflecteix aquest dimecres en les dades últimes dades macro. El PMI manufacturer Caixin de juny de la Xina ha sortit per sobre de l'esperat i per sobre de 50. La referència ha quedat en 51,2, superant les expectatives dels analistes, que la situaven en 50,5. Les borses asiàtiques han viscut en la seva major part una sessió d'alces, especialment les xineses.

Les lectures del PMI per sobre del nivell de 50 signifiquen una expansió mensual, mentre que les que estan per sota d'aquesta xifra representen una contracció. El PMI manufacturer oficial publicat el dimarts també va mostrar que l'activitat de les fàbriques a la Xina es va expandir al juny.

Els PMI manufacturers de juny a Europa també han sortit per sobre del que es preveu. A Espanya, ha escalat fins a 49 quan la previsió era de 45,1 i la dada prèvia de 38,3.

Les notícies relacionades amb el virus també centren l'atenció dels inversors. Aquest dimarts, l'assessor de la Casa Blanca per a la malaltia, el doctor Anthony Fauci, va advertir que les infeccions per coronavirus als EUA podrien augmentar a 100.000 al dia, des del nivell actual d'al voltant de 40.000, si els comportaments no canvien. A més, Fauci també va alertar que estan vigilant un nou cep de grip transportada pels porcs a la Xina que té el potencial de convertir-se en una pandèmia, segons els científics.

Als Estats Units, Nova York està prenent més mesures per a controlar als viatgers que es dirigeixen a l'estat des de regions conflictives. Ja s'han produït més de 10,45 milions de casos de coronavirus a tot el món, i el virus ha causat almenys 510.632 morts, segons la Universitat Johns Hopkins. El president Donald Trump va dir en Twitter que està "cada vegada més enutjat amb la Xina" pel virus.

L'esdeveniment clau d'avui és la publicació de les actes de la reunió de juny de la Reserva Federal (Fed). "De particular interès són les discussions dels membres de la Fed sobre el control de la corba de rendiment dels bons", apunten des de Danske Bank. A més, es publicaran les dades d'ús de la consultora ADP (avantsala l'informe d'ocupació que es coneixerà el dijous). A Alemanya, la taxa de desocupació puja fins al 6,4% al juny des del 6,3% del mes previ, però se situa per sota de l'estimació del 6,6%.

Noticias relacionadas

contador