ep bolsa de madrid ibex-35
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo

L'Ibex cotitza a aquestes hores de la sessió pla i ho fa una mica millor que la resta de places europees (Ibex: +0,03%; Cac: -0,24%; Dax: -0,11%). Això, després de publicar-se una sèrie de dades macroeconòmiques febles a la Xina. Dins del selectiu destaquen les alces en Acerinox (gràcies a una millora de Jefferies) i en Grifols. Aquesta segona celebra les dades positives anunciades el divendres sobre el seu estudi de l'Alzheimer. També ho fan bé els bancs. En el costat negatiu de l'índex espanyol se situen Cellnex, Merlin o Amadeus.

  • 10.983,70
  • -0,40%

L'Ibex es manté pegat al nivell tècnic dels 9.400 punts (on té resistència) després de pujar amb força divendres passat impulsat principalment per la bona dada d'ús de novembre als EUA. Per dalt el nivell clau es troba en el rang de 9.400-9.600 punts i, per baix, en els 9.100-9.130 punts.

la Xina donava a conèixer aquesta matinada que les seves exportacions van disminuir un 1,1% interanual al novembre, amb el que ja acumula quatre mesos consecutius de caigudes. Aquesta dada és molt pitjor si es compara amb la pujada de l'1% que preveien els analistes, encara que no ha impedit que les borses asiàtiques avancessin lleugerament.

En l'aspecte macroeconòmic també s'ha conegut la balança comercial d'Alemanya, que s'ha situat en els 20.600 milions d'euros a l'octubre, enfront dels 19.000 milions esperats. Així i tot, el parquet de Frankfurt no es deslliura de les caigudes en la primera sessió de la setmana.

A més, Pequín i Washington segueixen sense aconseguir un acord de "fase 1" que suposi un avanç en les negociacions comercials entre totes dues potències econòmiques. I en l'horitzó està ja el 15 de desembre, la data en la qual entraran en vigor els nous aranzels que els Estats Units vol imposar a les exportacions xineses.

També dins de l'àmbit comercial, aquest cap de setmana, el ministre de Finances francès, Bruno Le Maire, es va enfrontar al president estatunidenc, Donald Trump. Va assegurar que el país gal està disposat a acceptar les amenaces del president estatunidenc sobre la imposició d'aranzels a productes francesos per a intentar que retirin la coneguda com a 'taxa Google'.

ELECCIONS A REGNE UNIT I BANCS CENTRALS

Així comença una setmana en la qual els inversors tenen diverses dates anotades com a importants en el calendari. Aquest dijous, les mirades es dirigiran a Regne Unit, on se celebren les eleccions presidencials. Els experts de Link Securities apunten que "les enquestes pronostiquen la victòria del partit Conservador del primer ministre Boris Johnson que, d'aquesta forma, podria aplicar els seus plans per a una sortida ordenada (Brexit) del seu país del bloc comunitari, el 31 de gener de 2020".

També seran rellevants les decisions de política monetària que adoptin els principals bancs centrals del món. Aquest dimarts i dimecres serà el torn de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) i el dijous tindrà lloc la del Banc Central Europeu (BCE), en la qual serà la primera reunió de la nova presidenta, Christine Lagarde.

Noticias relacionadas

contador