ep imagenes del ibex 35
EUROPA PRESS - Archivo

Una notícia bona rere una altra. Les borses van pujar en la passada sessió perquè sembla que la situació amb el coronavirus va millorant (sempre mantentint la prudència), i això genera esperances. A més, les últimes notícies, amb el caos en les primàries demòcrates i l'absolució de Donald Trump en el 'impeachment', deixen via lliure al president dels EUA per la seva reelecció, i això agrada als mercats. A tot això se suma aquest dijous que la Xina ha anunciat, per sorpresa, que reduirà a la meitat els aranzels a centenars de productes dels EUA, per valor d'uns 75.000 milions de dòlars. En aquest context, les places continuen avançant aquest dijous (Ibex: +0,65%. 9.781 punts).

  • 10.834,50
  • -0,34%

"El judici polític de Trump ha acabat sense cap sorpresa. Ara, pot concentrar-se plenament en la seva campanya electoral i probablement té una bona oportunitat de guanyar un segon mandat. L'anticipació d'una victòria de Trump hauria de continuar impulsant les compres a les borses dels EUA", assenyala Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.

Cal subratllar que a l'altre costat de l'Atlàntic, la dada d'ús de la consultora ADP que es va conèixer aquest dimecres, i que precedeix a l'informe d'ocupació que s'anunciarà el divendres, va ser "encoratjador", segons els analistes, superant les expectatives del consens. "L'inesperat augment de les xifres d'ocupació als EUA va reavivar les esperances que les nòmines no agrícoles del divendres també puguin sorprendre l'alça", apunta Ozkardeskaya.

Amb tot, l'Ibex frega ja els 9.800 punts després de superar en la passada sessió la resistència dels 9.700 punts. "L'oscil·lador de moment estocàstic està clarament girat a l'alça i encara té marge de recorregut, la qual cosa deixa les portes obertes al fet que l'índex es dirigeixi cap a la zona de resistència que li confereix la part alta del canal alcista, ara en els aproximadament 9.930 punts. Pel que, resumint, es diria que el nostre Ibex té via lliure fins als 10.000 punts", augura José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En el pla empresarial, continuen publicant-se resultats. Avui hem conegut els de ArcelorMittal, que es dispara un 10% després de mostrar-se optimista per a 2020 i malgrat les pèrdues milionàries de 2019. Société Générale, per part seva, va incrementar els seus ingressos un 4,8% en el quart trimestre mentre que el benefici net va caure un 4,6%, fins als 654 milions d'euros.

Quant al petroli, pujades del 2% aquest dijous enmig de les bones notícies comercials entre la Xina i els EUA. Això, a l'espera que l'OPEP+ arribi a un acord sobre la retallada de producció. Avui torna a reunir-se.

Respecte a l'agenda macro del dia, escassetat de referències rellevants aquest dijous.

Noticias relacionadas

contador