ibex portada rojo caidas

L'Ibex 35 ha baixat un 1,74%, fins a 6.659,90 punts, després de marcar un mínim intradia en 6.507 enters. Les últimes dades sobre el coronavirus al nostre país mostren que s'ha registrat un lleuger descens de la xifra de morts diaris. El Govern d'Espanya ha anunciat aquest cap de setmana la paralització de totes les activitats no essencials des del dilluns 30 de març i fins al dijous 9 d'abril. BBVA (-5,94%) i Santander (-4,24%), al costat d'Aena (-5,24%) i Naturgy (-4,74%), han estat els principals llastos per al selectiu espanyol.

  • 11.001,10
  • -0,24%

D'altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha ampliat fins al 30 d'abril les mesures contra el coronavirus.

"No hi hauria res pitjor que declarar la victòria abans que aquesta victòria no s'hagi guanyat", va dir Trump en una roda de premsa nocturna, després de suggerir que la taxa de mortalitat pel virus probablement arribaria al seu punt màxim d'aquí a dues setmanes.

Mentrestant, a Europa, el nombre de morts per coronavirus a Itàlia va minvar per segon dia consecutiu el diumenge. Sembla assegurat que el tancament del país continuarà més enllà del 3 d'abril. El virus ja ha infectat a més de 720.000 persones a tot el món i ha causat almenys 33.925 morts, segons les dades recopilades per la Universitat Johns Hopkins.

Àsia ha caigut aquesta matinada, encara que les pèrdues s'han retallat durant els últims compassos de la sessió (el banc central de la Xina ha retallat tipus i ha injectat 7.000 milions de dòlars a l'economia). Els números vermells d'aquest dilluns a Europa vénen després del tancament en verd de la setmana passada enmig de fortes mesures per part dels Governs i organismes per intentar frenar l'impacte econòmic de la malaltia, i mentre a Itàlia sembla que la situació va 'millorant'. On no millora és a Espanya, i tampoc als EUA. Al nostre país ja hi ha més de 79.000 infectats i 6.733 morts. Espanya ha superat Itàlia amb 838 morts només aquestes últimes 24 hores.

Els experts subratllen que aquesta setmana hi haurà més dades de la magnitud de l'impacte econòmic del coronavirus, amb la publicació dels PMI a tot el món. "Especialment als EUA, on obtenim les xifres de l'ISM (manufactures el dimecres i no manufactures, el divendres) i l'informe d'ocupació el divendres (encara que les xifres van ser recollides abans que s'implementés el gruix dels tancaments pel virus)", expliquen els experts de Danske Bank.

D'altra banda, subratllar que Fitch va rebaixar a Regne Unit de 'AA' a 'AA-' el divendres. Això es deu al significatiu augment de la despesa fiscal com a resultat del coronavirus, així com a la incertesa sobre la relació comercial post-Brexit amb la UE. A més, l'agència coincideix amb Moody's i empitjora la seva opinió dels bancs espanyols.

En altres mercats, el petroli West Texas ha perdut els 20 dòlars per primera vegada en 18 anys. A aquestes hores cau un 3,8% mentre que el Brent perd un 5,6%. Per part seva, l'euro es devalua un 0,9% i es canvia a 1,1040 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta lleugerament fins al 0,54% i la prima de risc repunta fins a 107 punts.

ANÀLISI DE L'IBEX 35

"Les caigudes de les últimes dues sessions del nostre índex no invaliden en absolut l'estructura de rebot, en la qual, a priori, continuem immersos. Ja vam dir dies enrere que el rebot no seria un camí de roses, i més quan a preus de tancament del dijous el nostre Ibex havia rebotat ja un 21%", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Però la veritat és que continuem pensant que el mínim que podia fer era emplenar l'últim dels buits baixistes (7.347) i per damunt els 8.000 punts com a ajust/reculada del 50% de tota la caiguda prèvia. No cal dir que la condició a respectar en tot moment és que en cap cas no es perforin els mínims anuals (5.800)", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador