cb mohamed el erian 55 short1

Saudi Aramco debuta aquest dimecres 11 de desembre a borsa. I no li faltaran inversors. Mohamed El-Erian s'ha declarat fan de la petroliera estatal de l'Aràbia Saudita i assegura que en comprarà accions en el seu debut al parquet.

"Sí, compraria accions seves en qualsevol mercat, tant és", va afirmar El-Erian en referència a les restriccions imposades pel propi país d'Orient Pròxim per evitar que excessiu capital estranger entri a la seva companyia. De fet, només posaran un 1,5% 'a la venda'.

En base a això, la Borsa de Riad ha restringit el 15% el pes d'Aramco en els seus índexs per tal de reduir la potencial dominància de grans empreses cotitzades.

"Compraria les seves accions al preu de l'OPV, tant és", ha postil·lat El-Erian qui, a més, va ser consultat per la pròpia petroliera a principis de 2018 com a assessor en la seva sortida a borsa.

Aquest preu és de 8,53 dòlars per acció, és a dir, la part alta de la seva forquilla de preus remenada. La seva OPV tindria un valor d'uns 25.600 milions de dòlars.

Segons dades de Samba Capital, NCB Capital i HSBC Saudi Arabia, algunes de les entitats col·locadores de l'OPV d'Aramco, el tram institucional de l'OPV, que conclourà el proper dimecres, havia rebut subscripcions per import de 144.100 milions de riyals (34.860 milions d'euros) durant les dues primeres setmanes del procés.

D'aquesta manera, els inversors institucionals han sol·licitat la subscripció d'uns 4.600 milions d'accions de Saudi Aramco, un nivell de demanda que duplicaria àmpliament l'oferta de paper per a aquest tram de l'OPV.

Noticias relacionadas

contador