• Els inversors volen conèixer més detalls sobre les seves polítiques futures
  • Les seves paraules podrien moure significativament les borses a l'alça, segons Bankinter
cbpatrickharker

Els futurs nord-americans anticipen una obertura sense tendència definida a Wall Street, a l'espera de la compareixença de Donald Trump al Congrés dels Estats Units.

  • 38.050,23
  • -
  • 17.389,83
  • -0,78%
  • 5.572,09
  • -

El Dow Jones va tornar a marcar aquest dilluns màxims històrics per dotzena jornada consecutiva, després de pujar lleugerament un +0,07% i tancar als 20.837 punts. L'índex novaiorquès segueix encadenant la seva millor ratxa de records des del 1987.

Avui dimarts, totes les mirades es dirigeixen a Washington. El president Trump compareixerà al Congrés i els inversors volen detalls sobre l'esperada reforma fiscal i el seu pla d'infraestructures. Després d'anunciar el dilluns un augment de la despesa militar de 54.000 milions de dòlars a costa de reduir altres partides de despesa pública, els inversors estanmolt pendents de les paraules del mandatari.

"Molt probablement veurem els plans del seu Govern sobre infraestructures, sobre la retallada de l'Obama Care i sobre l'esperada baixada d'impostos", afirmen des de Bankinter. "Les seves paraules podrien moure significativament les borses a l'alça. És molt probable que faci 'grans declaracions' a l'estil Trump, per això la volatilitat sembla assegurada", afegeixen els experts.

En qualsevol cas, després de l'últim tram alcista que ha registrat Wall Street, els experts de Julius Baer veuen cada vegada més probable la possibilitat d'una correcció. Encara que, afegeixen que els inversors es mostren més tolerants al risc, fet que els fa mantenir la "posició constructiva" sobre la renda variable, malgrat que veuen poc recorregut al mercat des dels nivells actuals.

Abans de la compareixença de Trump al Congrés, es publicaran dades econòmiques importants: sobretot la segona revisió del PIB del quart trimestre als EUA (l'anterior lectura va ser de l'1,9% i el consens espera una dada del 2,1%) i també el dèficit comercial de gener, el PMI de Chicago i la confiança del consumidor.

A nivell empresarial, Apple segueix sent un dels 'motors' de Wall Street, després que Warren Buffett hagi duplicat la seva participació al capital de l'empresa. "El primer objectiu de pujada el podríem situar pels voltants dels 145 dòlars, preus que creiem que podria aconseguir fàcilment les properes setmanes. Hauríem d'aprofitar qualsevol correcció en el valor per posicionar-nos en la companyia", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

A més, les accions de la cadena minorista Target es desplomen un 10% després de publicar uns resultats que han estat molt mal rebuts pel mercat. Els inversors també castiguen una retallada de les seves estimacions de cara als propers trimestres. El conseller delegat, Brian Cornell, ha destacat la bona evolució de les vendes digitals, però al mateix temps el negatiu comportament de les vendes en tendes físiques.

Al mercat de petroli, el cru West Texas cau un 0,1%, fins als 53,96 dòlars. Al mercat de divises, l'euro puja un 0,1%, fins a l'1,0598 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 2,37%.

Noticias relacionadas

contador