• La presidenta de la Fed va dir que els tipus seguiran pujant, però menys que en altres cicles
  • El balanç es reduirà, però fins a nivells superiors a l'època anterior a la crisi
cbyellen925

Pujades molt moderades a Wall Street, que permeten a Dow Jones marcar un nou màxim històric, després del marcat ahir després de les paraules de Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal (Fed), sobre el procés de normalització monetària.

  • 38.386,09
  • -

La presidenta del banc central va assenyalar que la Fed "continua esperant que l'evolució de l'economia justifiqui l'augment gradual de la taxa de fons federals a llarg termini", tot i que fins a nivells més reduïts que en anteriors cicles monetaris.

Sobre la reducció del balanç de la Fed, que ha crescut fins a 4,5 bilions de dòlars per les mesures monetàries aplicades per combatre la crisi financera, Yellen va dir que "començarà aquest any" de manera gradual i que la seva grandària es reduirà de manera notable, però no fins al nivell anterior a la crisi. Oxford Economics espera que la Fed anunciï durant la reunió de setembre que comença aquest procés a l'octubre.

"La Fed manté la seva estratègia de normalitzar la política monetària de manera gradual, cosa que implica apujar els tipus d'interès i reduir la mida del balanç de la Fed lentament", afirmen des de Bankinter. Aquests experts valoren "positivament" el missatge llançat per Yellen i entenen que "la Fed no té pressa per reduir la mida del seu balanç per evitar un enduriment de les condicions financeres que podria perjudicar l'economia".

La presidenta de la Fed, que ahir va comparèixer davant el Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants, farà el mateix aquest dijous davant el Comitè Bancari del Senat. El seu discurs serà el mateix, encara que poden aparèixer novetats durant el torn de preguntes dels senadors.

En l'actualitat econòmica, falten per publicar les dades d'atur setmanal. El consens espera un lleuger repunt de les peticions inicials de desocupació fins als 245.000. Les dades econòmiques més importants es publicaran aquest divendres, amb especial atenció per la inflació de juny.

A nivell empresarial, els inversors es mantenen a l'espera que comenci la temporada de resultats empresarials. Aquest divendres, tres dels bancs més poderosos del país, JP Morgan Chase, Wells Fargo i Citigroup, publicaran els seus comptes del segon trimestre. El consens espera una pujada del 7,4% en els beneficis de les empreses que cotitzen en l'S&P 500, tot i que no és massa optimista amb els comptes del sector bancari.

D'altra banda, les accions de Snap, matriu de snapchat, pugen amb força després de desplomar-se durant les últimes jornades i marcar mínims històrics. Els analistes de Stifel Nicolaus comenten que les caigudes en el valor han creat un punt interessant d'entrada ales seves accions.

Al Dow Jones, els valors més alcistes són Wal-Mart (+1,4%) i Disney (+0,5%), mentre els valors més baixistes són Du Pont (-0,6%) i Boeing (-0,3%).

En altres mercats, el cru West Texas puja un 0,1%, fins a 45,50 dòlars. Segons l'Agència Internacional de l'Energia (IEA per les sigles en anglès), durant el mes de juny el subministrament global de petroli va tornar a créixer pel gran augment de producció a Líbia i Nigèria i per un menor compliment de les retallades de producció compromesos per membres de l'OPEP.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,1%, fins als 1,1398 dòlars, mentre l'unça d'or puja un 0,2%, fins als 1.224 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,307%.

Noticias relacionadas

contador