bolsa-ibex-35-mercados
Europa Press

El Comitè Tècnic Assessor de l'IBEX 35 celebra aquest dimecres la seva tercera reunió de l'any amb la previsió que no hi hagi canvis en la composició de l'índex, segons els experts. El comitè porta a terme quatre trobades al llarg de l'any.

Com apunten els analistes de Sabadell, "durant aquestes reunions no solen produir-se canvis, que sí que solen dur-se a terme a les de juny i desembre". Tot i que "la premsa apunta a la possible sortida per baixa capitalització de DIA i Indra, i fins i tot de Técnicas Reunidas o Viscofan. Com a possibles entrades es parla de BME i Másmóvil", conclouen.

Durant l'última reunió, celebrada el juny passat, el Comitè Assessor Tècnic del selectiu espanyol sí que va modificar la seva composició en incorporar el grup basc de components d'automoció Cie Automotive per ocupar la vacant que va deixar Abertis el maig.

Segons apunten diversos experts consultats per Efe, és "poc probable" que es produeixin canvis. Des de Self Bank creuen que és "improbable" que en aquesta ocasió entri o surti cap companyia de l'IBEX 35. No obstant això, considera que les companyies amb més possibilitats per sortir del selectiu en el futur són Indra, Técnicas Reunidas, Viscofan i DIA, ja que cap d'elles compleix amb el requisit de tenir una capitalització borsària superior al 0,3% del total de l'IBEX 35, que en aquests moments se situa al voltant dels 1.800 milions d'euros.

El volum de negociació i la liquiditat dels valors de l'IBEX 35 que compten amb una menor capitalització (Técnicas Reunidas i DIA) és superior a les que registren aquells valors del mercat continu que estarien millor posicionats per substituir-los, expliquen els experts d’XTB, que tampoc preveuen canvis.

Des de Renta 4, coincideixen que no hi haurà modificacions en l'indicador, tot i que assenyalen que en el cas d'haver-hi, el Comitè podria tenir en compte que el volum de negociació d’NH Hotels, que cotitza al Mercat Continu, supera en un 50% al de Viscofan.

Noticias relacionadas

contador