• Abertis va sortir del principal índex de la borsa espanyola després de fer-se efectiva l'OPA d'ACS i Atlantia
cie automotive

L'IBEX ja torna a tenir 35 components. CIE Automotive substituirà Abertis, tal com ha decidit aquest dijous l’Assessor Tècnic de l'índex. La concessionària va sortir del principal selectiu borsari espanyol després que es fes efectiva l'OPA d'Atlantia i ACS.

CIE Automotive era una de les companyies que més sonaven per formar part de l'IBEX 35, juntament amb BME. La companyia amb seu a Bilbao cotitzava fins ara al Mercat Continu, i durant la sessió d'aquest dijous ha registrat una pujada del 0,45% fins als 35,56 euros per acció.

El 2017, CIE Automotive va obtenir un benefici net (atribuït a l'entitat dominant) de 215 milions d'euros, xifra que suposa una pujada del 32% si es compara amb els 162.300.000 que va comptabilitzar durant l'exercici anterior.

La seva facturació es va situar als 3.724 milions d'euros l'any passat, un 29,3% més en comparació amb 2016, amb un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 530.400.000, un 30% més, i amb un resultat operatiu de 376.200.000, un 35% més.

CRITERIS PER ENTRAR A L'IBEX 35

En termes generals les Normes Tècniques per a la Composició i Càlcul dels Índexs de Societat de Borses fixen dos requisits bàsics. En primer lloc, el CAT computa el volum de contractació en euros al mercat d'ordres durant el període de control, que en aquest cas inclou els mesos de desembre a maig.

Només poden formar part de l'IBEX 35 aquells valors la capitalització mitjana dels quals sigui superior al 0,30% de la capitalització mitjana del selectiu durant l'esmentat període de control. Les normes tècniques prenen en consideració el capital flotant dels diferents valors i, per això, estableixen diferents coeficients per aplicar sobre la seva capitalització mitjana de tal manera que es penalitza aquells el capital flotant dels quals és menor.

Noticias relacionadas

contador