bitcoin rojo caida portada

Nova jornada de patiment per al mercat de les criptodivises aquest dimarts. Després que dilluns el bitcoin cedís al voltant d'un 10%, la cripto va mantenir el seu biaix baixista de curt termini durant la jornada d'ahir per acabar perforant breument els 40.000 dòlars, preu objectiu de la recent correcció per a molts analistes i experts, des d'on creuen que s'hauria de reestructurar-se a l'alça. De fet, després d'un tancament lleugerament per sobre d'aquest nivell -encara que el mercat cotitza 24/7, es pren com a referència el preu del final del dia-, ha recuperat terreny fins als 42.000 dòlars.

  • 63.485,74$
  • 0,51%

Amb tot, el panorama no és gens favorable per als criptoactius, que s'han endut una bona pallissa per l'aversió al risc generada per les pors de la fallida del colós immobiliari China Evergrande Group, amb crides d'inversors tan famosos com Jim Cramer a fer caixa de les seves oposicions en aquest mercat. Tokens com ethereum, cardano, ripple o solana acumulen pèrdues ja del 15% durant l'última setmana i la capitalització total del mercat és de 1,84 bilions, un 2,2% menys durant les últimes 24 hores.

A causa de l'estat dels mercats globals, "no es pot dir que el bitcoin hagi jugat el seu paper d'actiu refugi precisament", indica Craig Erlam, analista d'Oanda, qui posa l'accent en el trencament del suport dels 40.000 dòlars per alertar d'una "correcció més àmplia". Per sota d'aquest nivell, "podria accelerar el moviment baixista, amb la primera gran prova al voltant dels 36.000-37.000 dòlars", comenta. "Per sota d'aquesta xifra, la regió de suport entre maig i juliol torna a estar en el punt de mira. Potser sentim aviat una mica més d'Elon Musk, amic dels criptoentusiastes".

No obstant això, si tenim en compte el futur del bitcoin, la perspectiva és radicalment diferent, ja que el preu de tancament de dimarts es troba als 40.995 dòlars, cosa que manté l'aspecte tècnic de la criptodivisa, que és molt més prometedor. "La zona dels 41.000-41.500 dòlars pot actuar un cop més com a suport", assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "Aquest nivell va actuar com a resistència el juny i agost i ara pot actuar com a suport. Es diria que estem davant d'un potencial retrocés temporal a l'antiga clavicular del cap i espatlles invertit que es confirmava a principis d'agost. Per sobre, pel costat de les resistències, tenim els 53.125 dòlars i per sobre dels màxims anuals i històrics als 65.520 dòlars", afegeix.

"L'acció del preu està actualment provant el patró tècnic del núvol Ichimoku que dona suport a l'actiu a prop dels 39.900 dòlars", explica per la seva banda Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade. "El moviment del preu actualment està formant una espelma de martell, cosa que representa que els inversors estan monitoritzant de prop aquests nivells de suport davant una major caiguda dels preus".

Sobre l'oportunitat de comprar a les caigudes que presenten ara els criptoactius, com ha fet el president d'El Salvador, Nayib Bukele, qui s'ha embutxacat 150 tokens addicionals, assenyala Erlam que "una cosa està clara: no té la influència del CEO de Tesla". "Bukele ha passat de defensor del bitcoin a especulador i assessor, amb el suport dels fons limitats del país, afirmant estranyament que "mai podran vèncer-te si compres les caigudes", "consell presidencial". Què pot sortir malament?", comenta irònic.

Noticias relacionadas

contador