dl sydney australia new south wales opera house city habour skyline pb
Sharecast / Simon via Pixabay

El Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA per les sigles en anglès) ha elevat els tipus d'interès de referència en 25 punts bàsics, fins al 2,60%, incomplint les expectatives d'un increment més elevat de les taxes a la reunió d'octubre.

Els membres del consell d'administració de l'RBA havien afirmat que "els arguments a favor d'un ritme més lent d'augment dels tipus d'interès cada vegada són més sòlids", segons les actes de la reunió del setembre.

Aquesta és la sisena mesura consecutiva del banc central en el seu intent de controlar les pressions inflacionistes a l'economia.

El dòlar australià ha baixat un 0,8%, fins als 0,64625 dòlars, poc després de la decisió, mentre l'índex ASX 200 australià s'ha disparat a prop del 4%.

El banc central australià ha dit que la pujada de tipus de 25 punts bàsics "ajudarà a aconseguir un equilibri més sostenible de la demanda i l'oferta" a l'economia del país.

El banc central ha dit que espera continuar apujant els tipus en el futur.

També ha assenyalat que la taxa d'atur d'Austràlia és la més baixa en gairebé 50 anys i ha dit que s'espera un augment de la taxa amb la desacceleració del creixement econòmic.

Noticias relacionadas

contador