dia supermercado portada

Les accions de DIA han arribat a rebotar aquest dimecres a prop d'un 10% a l'IBEX-35 després de les caigudes que la cadena de supermercats va protagonitzar aquests darrers dies. No obstant això, el grup cotitza amb una alta volatilitat i ha tornat a posar-se en negatiu. La companyia cotitza ara a la zona de l'euro.

DIA ha patit aquesta setmana una autèntica sagnia en borsa. Dilluns els seus títols van perdre un 42%, mentre que durant la sessió de dimarts van tancar amb un nou descens, aquesta vegada del 8,8%.

Això, després que el grup anunciés una rebaixa en la previsió de beneficis i la suspensió del dividend. Cosa que coincideix, a més, amb el fet que des d'aquest dilluns el seu director financer, Amando Sánchez Falcón, està suspès de sou i feina, segons ha informat l'agència Reuters.

En un document enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia assenyalava que anunciaria "pròximament" els canvis que realitzaria a la direcció financera corporativa, encara que sense especificar la situació del seu director financer.

La dimissió d'Ana Maria Llopis, anunciada l'abril i efectiva a partir del 2019, passa a tenir efectes immediats i és DuCharme (procedent de Letterone) qui la substituirà de manera provisional. A més, durant les properes setmanes es coneixeran nous canvis a la direcció financera.

Igualment, ha apuntat que "una vegada que es finalitzi el procés de validació i confirmació dels ajustos corresponents a l'exercici 2018, que s'estima que tindrà un efecte patrimonial negatiu d'uns 70 milions d'euros, es procedirà a la formulació dels comptes anuals de 2018 i a reexpressar les xifres de 2017".

Aquestes caigudes obren la porta a una possible OPA de l'inversor rus Mikhaïl Fridman, que recentment va anunciar el seu objectiu d'arribar al 29% del capital. Davant d'aquesta possibilitat, que Fridman havia negat amb anterioritat, l'analista de Renta 4 Ana Gómez va afirmar que "abans de gener no el veiem pel preu al qual la llei d'OPA exigiria llançar-la, encara que ho veiem com a escenari més probable per la caiguda de la cotització".

L'actualització de l'estratègia cobra encara més rellevància. Malgrat que estava prevista per l'octubre, amb la incorporació d'Antonio Coto com a nou CEO l'agost, es va posposar sense donar-se a conèixer una nova data, encara que podria ser el desembre o fins i tot el gener. D'aquesta manera, la propera cita més important per a DIA tindrà lloc el 30 d'octubre, quan presenti els resultats del tercer trimestre de 2018.

Els analistes de Renta 4 han revisat aquest dimecres la valoració de la companyia. Situen el seu preu objectiu als 1,19 euros per acció, un 37% per sota de l'anterior, xifra que suposa un potencial del 19%. "Malgrat que trobem valor en la companyia, identifiquem més raons per mantenir-nos al marge, a causa de l'escassa visibilitat i la debilitat operativa", asseguren.

Noticias relacionadas

contador