fridman portada

Forta volatilitat en DIA (-8,8%) aquest dimarts, amb la companyia tractant de no perdre l'euro per acció després de llançar aquest dilluns una advertència de beneficis i suspendre el seu dividend i confirmar la marxa de la seva presidenta.

Dia

  • 0,01€
  • -0,78%

La distribuïdora d'alimentació segueix immersa en una forta volatilitat i les seves caigudes obren la porta a una OPA de Fridman... als preus actuals.

La cadena de supermercats estén les seves caigudes de la sessió anterior

L'inversor rus va deixar clar fa poc la seva idea d'arribar a una posició del 29% del capital en DIA, cosa que el deixa a les portes de llançar una OPA sobre la cadena de supermercats.

Davant d'aquesta possibilitat, que Fridman ha negat amb anterioritat, l'analista de Renta 4 Ana Gómez ha afirmat que "abans de gener no el veiem pel preu al qual la llei d'OPA exigiria llançar-la, encara que ho veiem com a escenari més probable per la caiguda de la cotització".

Unes caigudes que van afectar el valor aquest dilluns, en primer lloc, després d'un informe negatiu de JP Morgan que avisava de l'impacte de les divises emergents sobre la cadena de supermercats i, en segon lloc, per l’advertència de benefici i la suspensió del dividend que va comunicar la companyia unes hores després.

DIA va subratllar que "anunciarà pròximament els canvis que es duran a terme a la direcció financera corporativa". Al seu torn, la distribuïdora va apuntar que "una vegada es finalitzi el procés de validació i confirmació dels ajustos corresponents a l'exercici 2018, que s'estima que tindrà un efecte patrimonial negatiu d'uns 70 milions d'euros, es procedirà a la formulació dels comptes anuals de 2018 i a reexpressar les xifres de 2017".

Concretament, va afirmar que "la societat estima que l'EBITDA ajustat per 2018 se situarà entre 350 i 400 milions d'euros, respecte als 568 milions d'euros de 2017, una estimació que no inclou l'impacte que pogués derivar-se de l’imminent aplicació de la norma comptable IAS 29 per a economies hiperinflaccionaries que serà d'obligatòria aplicació per al grup des del tercer trimestre del 2018 a causa de la seva activitat a l'Argentina".

SABADELL REBAIXA LA SEVA RECOMANACIÓ

Els analistes de l'entitat financera catalana han anunciat aquest dimarts que posen el preu objectiu i la recomanació (que estava anteriorment a 'comprar') sota revisió. El banc creu que "ara més que mai serà necessari un missatge contundent de la companyia, perquè el mercat torni a donar credibilitat al valor, tot i que de moment no hi ha data per a la presentació del Pla Estratègic, que es podria endarrerir".

Sobre la possible OPA de Letterone, que ja controla un 29,9% de la companyia, afirmen que "no és descartable però no abans de gener i amb més dubtes sobre el possible preu".

Per la seva banda, Barclays reitera la seva recomanació (igual que el mercat) i el preu objectiu, 1,25 euros per acció, de la distribuïdora d'alimentació. Des de Deutsche Bank, però, mantenen la seva recomanació de 'comprar' i li atorguen un preu objectiu de 4,1 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador