petroleocrash1

Cimera d'emergència de l'OPEP i els seus aliats. La IEA, BP i altres autoritats del sector han alertat del perill que afronta la demanda de petroli, que podria no tornar mai als nivells previs a la pandèmia. I la reacció de l'organisme no s'està fent esperar.

Segons informa la CNBC, aquest mateix dijous tindrà lloc una reunió entre alguns dels majors productors d'esquist a escala mundial.

L'OPEP i els seus aliats van acordar a la seva última reunió celebrada el mes de juliol una retallada de 7,7 milions de barrils diaris des d'agost fins a desembre. Ara, la reducció productiva pot anar a més per compensar l'escenari actual. Els analistes no són tan optimistes i el consens no espera que hi hagi un altre acord tan aviat.

"No crec que hàgim d'esperar cap cop de timó després d'aquest cimera, en part perquè el compliment de l'anterior acord ha estat alt", observen els experts de GuideStone Capital. "No obstant això, pot establir les bases per a futures retallades en pròximes reunions", postil·len.

El petroli reacciona prolongant les seves caigudes. El barril de West Texas, referència als EUA, cedeix un 0,9% fins als 39,80 dòlars. El de Brent, referència a Europa, cau un 0,64% fins als 41,93 dòlars per barril.

Noticias relacionadas

contador