petroleo caidas

El petroli va de mal borràs. Al pessimisme de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i de BP, colós petrolier britànic, s'hi afegeix ara el de l'IEA (International Energy Agency, per les seves sigles en anglès). A l'esquist l'espera un rebot "traidor".

Al seu informe mensual, l'agència ha rebaixat les seves perspectives de creixement de la demanda mundial d'esquist a 91,7 milions de barrils diaris.

Aquesta xifra suposa una contracció interanual de 8,4 milions de barrils diaris, una mica més que la contracció de 8,1 milions anticipada en un primer moment per l'organització amb seu a París. "Esperem que la recuperació de la demanda petrolífera es desacceleri de manera marcada durant la segona meitat de 2020", pronostica.

"La desacceleració econòmica trigarà mesos a revertir-se del tot, per la qual cosa és poc probable que mentrestant sectors com l'aviació tornin als nivells previs a la pandèmia, fins i tot al 2021", afegeix la IEA. Des que va començar l'any, els futurs del petroli han acumulat un enfonsament del 40%.

"El missatge principal que transmetem és que el sentiment sembla estar afeblint-se", apuntava aquest dimarts Neil Atkinson, cap de la divisió de petroli, indústria i mercats de la IEA. "Sembla que el rebot està començant a perdre força", alerta.

Noticias relacionadas

contador