trader-sorprendido-mirando-pantallas-wall-street
Reuters
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra compres moderades mentre el mercat espera amb expectació Jerome Powell i la Reserva Federal que presideix. El banc central dels EUA publicarà la seva decisió sobre els tipus d'interès, a més de les seves projeccions econòmiques. I posteriorment serà Powell qui ofereixi una roda de premsa per explicar en profunditat la política monetària de l'organisme. La Borsa de Nova York va tancar aquest dimarts amb pujades de l'1% i l'S&P 500 va tancar als 2.917 punts, molt a prop del seu màxim històric de 2.954 enters.

Des de Bank of America Merrill Lynch, afirmen que la 'paciència' de la Fed s'està esgotant. La seva previsió és que assenyali que està "a punt d'actuar segons correspongui per sostenir l'expansió", en línia amb les últimes declaracions de Powell.

El banquer central més poderós del món haurà de filar molt prim durant la roda de premsa per "mantenir les opcions obertes amb la possibilitat d'una retallada el juliol, però sense un compromís previ".

En la mateixa línia, TD Securities assenyala que la Fed confirmarà "que està preparada per actuar, però sense comprometre's a curt termini" i que "probablement emfatitzarà que estan monitoritzant els riscos per a l'economia i que prendran les mesures apropiades per sostenir l'expansió". No obstant això, aquest missatge pot "decebre" els inversors que descompten mesures més agressives.

Finalment, des de Deutsche Bank opinen que aquesta reunió suposa un "delicat acte d'equilibri" per a Powell. La inflació continua sense repuntar, les dades econòmiques anticipen un menor creixement i la tensió comercial seguirà després del G-20. En la seva opinió, la Fed adoptarà la postura d'"actuar com sigui apropiat per sostenir l'expansió", un missatge tou (dovish) que segurament "serà reforçat per Powell durant la roda de premsa".

Això brindaria un marge suficient fins a juliol per obtenir una imatge més clara sobre el possible camí que cal seguir després de la reunió del G-20. El seu escenari base és que la Fed retallarà tipus tres vegades el 2019 (juliol, setembre i desembre).

No obstant això, afegeixen que si Powell no és capaç de "navegar i arribar a l'equilibri i decep el mercat, les condicions financeres poden endurir-se i desencadenar una resposta més agressiva de la Fed el juliol". Així les coses, Powell i la Fed se la juguen durant una altra reunió vital per a les borses mundials.

Al capítol empresarial, els analistes de Deutsche Bank han elevat la valoració de Microsoft fins a 155 dòlars des 145 dòlars. A més, els experts de Bank of America han reiniciat la cobertura sobre American Express amb un consell de comprar.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins als 53,70 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,13%, fins als 1,1205 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys repunta fins al 2,08% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que es relaxa fins al 2,21%. El fet que la corba de tipus entre aquestes dues referències es mantingui invertida s'anticipa una frenada econòmica important tant als EUA com en el conjunt del sistema econòmic mundial.

Noticias relacionadas

contador