• Apple marca màxims després de superar previsions amb els seus resultats
trabajadores-bolsa-nueva-york-17-marzo-2008-nueva-york-eeuu
Michael Nagle/Getty Images

Compres moderades a Wall Street a l'espera que la Reserva Federal (Fed) doni a conèixer les conclusions de la seva última reunió de política monetària. A més, els inversors miren amb atenció les últimes notícies relacionades amb el comerç internacional després de conèixer la possible imposició de nous aranzels a la Xina.

  • 37.986,40
  • -

En una jornada durant la qual la reunió de la Fed arriba a la seva fi, el mercat està pendent de les conclusions que pugui anunciar aquesta tarda l'organisme que presideix Jerome Powell. Tot i que els analistes no esperen un augment en els tipus d'interès, sí que estan pendents de possibles canvis en el comunicat per intentar anticipar si hi haurà pujada d'interessos al setembre.

Segons reflecteixen els futurs sobre els tipus, els inversors només atorguen un 2% de probabilitats a una pujada de tipus aquest dimecres. "Per contra", comenta Aitor Mendez, analista d'IG, "aquest moviment es dóna pràcticament per descomptat (al 90%) de cara a la trobada dels dies 25 i 26 de setembre, en què el mercat creu que pujarà el preu oficial del diner fins al 2%-2,25%" des del nivell actual d'1,75%-2%.

"Així doncs", afegeix aquest expert, "el principal al·licient serà veure si la Fed introdueix alguna modificació en el text del seu comunicat, ja que un to més optimista respecte a l'economia nord-americana podria donar un nou impuls al dòlar".

INFORME ADP D'OCUPACIÓ I ARANZELS

Pel que fa a dades econòmiques, l'informe de la consultora privada ADP ha mostrat la creació de 219.000 llocs de treball al juliol, xifra que ha superat àmpliament la previsió del consens (186.000) i que suposa un màxim dels últims quatre mesos.

Aquesta dada és considerada un indicador avançat de l'informe d'ocupació del Govern, que es publicarà aquest divendres a les 14.30 hora espanyola. El consens espera la creació de 190.000 llocs de treball i una baixada de la taxa d'atur fins al 3,9% des del 4%. A més, anticipa que els salaris repuntaran un 2,7% en taxa interanual.

En altres dades destacades, l'ISM manufacturer de juliol ha decebut els inversors, en baixar fins a 58,1 des de 59,5, quan el consens anticipava un repunt fins a 60,2.

D'altra banda, segons ha informat Reuters, el president dels EUA, Donald Trump, s'està plantejant la possibilitat d'imposar aranzels del 25% sobre les importacions de productes xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars, després d'establir-los inicialment al 10%.

APPLE MARCA MÀXIMS

A l'actualitat empresarial, Apple és el principal protagonista de la sessió després de superar ahir a la nit previsions amb els seus resultats i marcar nous màxims històrics per sobre dels 199 dòlars. La companyia necessita pujar fins a 203 dòlars per arribar al bilió de dòlars per valor borsari, però de moment és un dels clars guanyadors de la jornada.

La temporada de retre comptes continua i durant la jornada d'aquest dimecres els toca presentar resultats a Tesla Motors, T-Mobile i Fitbit, entre d'altres.

ÀSIA MIXTA I EUROPA, A LA BAIXA

Les borses asiàtiques han tancat aquest dimecres amb to mixt, amb els inversors pendents de la guerra comercial entre els EUA i la Xina. En concret, el Nikkei ha avançat un 0,86% impulsat per les empreses siderúrgiques, mentre que la borsa de Xangai ha caigut un 1,81% i l'índex Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb una baixada del 0,54%.

A Europa, les principals borses han començat la sessió a l'alça, però, al migdia s'han girat i es mouen a la baixa. Pel que fa a les divises, l'euro es manté pràcticament pla i amb prou feines cau un 0,05%, fins a situar-se als 1,16 dòlars. El petroli, per la seva banda, registra una caiguda de l’1,02%, fins als 68,02 dòlars després de conèixer que les existències nord-americanes de cru van pujar inesperadament i que es va registrar una major producció de l'OPEP.

Noticias relacionadas

contador