• Hauria de pujar fins a 203 dòlars per arribar al bilió de dòlars per valor en borsa
tim-cook-fundador-apple
AP Images / J. Scott Applewhite

Les accions d'Apple han marcat un nou màxim històric als 199,26 dòlars, tot i que ara el seu avanç es redueix fins als 198 dòlars (+4%). En qualsevol cas, els títols del gegant tecnològic lideren els guanys a la Borsa de Nova York, després que la companyia superés ahir a la nit les previsions del consens amb els seus resultats trimestrals.

  • 171,48$
  • -1,06%

Neil Wilson, analista de Markets.com, considera les xifres "impressionants" malgrat que la venda d'iPhones va ser lleugerament inferior al que s'esperava. Un dels factors més positius és que el preu mitjà de venda de cada iPhone (ASP per les seves sigles en anglès) va ser de 724 dòlars, "molt per sobre" dels 693 dòlars esperats i dels 606 dòlars reportats fa un any".

"Apple s'ha adonat que la manera de seguir impulsant el creixement dels guanys a mesura que les vendes d'iPhones s’aplanen és esprémer majors marges de les seves vendes amb preus més alts. Està funcionant i els guanys estan fluint malgrat les preocupacions que el creixement de les vendes de l'iPhone hagi arribat al seu punt màxim", argumenta Wilson.

RESULTATS TRIMESTRALS

El benefici net va ser d’11.520 milions de dòlars i el benefici per acció (BPA), de 2,34 dòlars. Els ingressos van ascendir fins als 53.300 milions de dòlars.

El consens de mercat recollit per FactSet estimava uns guanys de 10.755 milions de dòlars, quan fa un any van ser de 8.717 milions; i un BPA de 2,16 dòlars, enfront dels 1,67 dòlars de l'any passat. A més, els analistes anticipaven uns ingressos de 52.400 milions de dòlars.

Pel que fa a la venda dels seus productes més rellevants, Apple va vendre 41.300.000 d'iPhones el passat trimestre, 11,6 milions d'iPads i 3.720.000 de Macs. El consens pronosticava la venda de 42 milions d'iPhones, un lleuger increment respecte als 41 milions que es van vendre entre abril i juny de 2017.

La venda d'iPhones ha suposat uns ingressos de gairebé 30.000 milions de dòlars, la venda d'iPads ha generat vendes de 4.700 milions i les de Macs, de 5.300 milions. A més, les vendes d'altres productes han suposat altres 3.700 milions i les de Programari i Serveis, més de 9.500 milions.

Segons Neil Wilson, "a mesura que el cicle d'actualització dels iPhones s'allarga, el negoci de Serveis és clau per a la tesi d'inversió i per justificar majors valoracions". Aquest expert afegeix que Tim Cook va oferir algunes claus que suggereixen "un creixement excepcionalment robust en alguns serveis que pot ser mantingut".

Per al proper trimestre, la companyia ha anticipat uns ingressos que se situaran entre els 60.000 i 62.000 milions de dòlars, amb un marge brut del 38% al 38,5% i unes despeses operatius de 8.000 milions, amb una taxa fiscal del 15%.

"La guia també va superar previsions i la xifra d'ingressos, la mètrica més important del proper trimestre, serà clau per a la propera generació de l'iPhone i indica major confiança d'Apple en què la corba de creixement de les vendes d'iPhones no s'aplani", comenta Wilson.

ALTRES PARÀMETRES DESTACATS

"Estem encantats d'informar sobre el millor trimestre de juny d'Apple, i sobre el nostre quart trimestre consecutiu de creixement d'ingressos a doble dígit", ha assenyalat el conseller delegat, Tim Cook. "Els nostres resultats del tercer trimestre van ser impulsats per les contínues i sòlides vendes d'iPhone, serveis i 'wearables'", ha afegit.

La companyia va aprovar el repartiment d'un dividend en efectiu de 0,73 dòlars per acció el proper 16 d'agost. La seva posició neta de caixa és de ni més ni menys que 243.000 milions de dòlars, després de generar un flux de caixa operatiu de 14.500 milions durant el trimestre.

Noticias relacionadas

contador