ep sede de toyota en espana
Marta Fernández - Europa Press

Jornada mixta a les borses asiàtiques, a causa de les caigudes del Nikkei al Japó, llastrat pel sector automobilístic. No obstant això, la resta de mercats com Hong Kong, Austràlia o Corea del Sud han tancat amb suaus guanys, mentre a la Xina els principals índexs han acabat mixtos.

  • 40.168,07
  • -1,46%

Els inversors han recaptat beneficis a la borsa japonesa, després dels màxims des de 1991 marcats pel Nikkei aquesta mateixa setmana, per sobre de 26.000 punts. Valors automobilístics com Mitsubishi, Toyota i Honda han liderat la correcció.

A més, les accions de SoftBank han baixat prop d'un 2%. El seu director executiu, Masayoshi Son, ha comentat que va vendre actius de manera agressiva enguany per preparar-se per al "pitjor escenari", en el qual l'economia mundial es tancarà per una segona onada de brots de coronavirus.

Wall Street (Dow Jones -0,56%; S&P 500 -0,48%%; Nasdaq -0,21%) va caure de manera moderada després que els principals índexs novaiorquesos acabessin el dilluns marcant nous màxims històrics.

Les vendes es van produir després de conèixer-se unes vendes minoristes pitjors que les esperades. Concretament, aquesta xifra va caure a l'octubre fins al 0,3% des del 1,6% anterior i respecte al 0,5% previst pel consens d'economistes.

Als altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,2%, fins a 43,65 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,08% i es canvia a 1,1870 dòlars. Per part seva, l'unça d'or cau un 0,5%, fins a 1.875 dòlars.

Noticias relacionadas

contador