ep ilustracionla guerra comercialestados unidoschina
TWITTER / @ESTATALESCLATE - Archivo

Caigudes a les borses asiàtiques després de la rèplica de la Xina als EUA. El gegant asiàtic, que ha liderat el vermell als parquets de la regió, ha ordenat el tancament del consolat estatunidenc de Chengdu: "La responsabilitat recau enterament en el costat estatunidenc".

  • 37.934,76
  • 0,81%

"Instem de nou la part nord-americana a revocar immediatament les seves decisions errònies rellevants, per crear les condicions necessàries perquè la relació entre els dos països torni a la normalitat", afegeixen des de la Xina.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen s'han deixat un 4,6% i un 5%, respectivament. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha caigut un 2,3% llastrat especialment per l'enfonsament de Tencent i Alibaba. A Corea del Sud, el Kospi s'ha deixat un altre mig punt i, a Austràlia, el ASX 200 ha cedit més d'un 1%.

Al Japó les borses han romàs tancades per la festivitat local i el MSCI que exclou als parquets nipons, ha cedit un 1,7% aquest divendres. Al mercat de divises, el ien japonès s'ha intercanviat a 106,39 dòlars dels EUA i, la divisa australiana a 0,7090.

Noticias relacionadas

contador