wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street registra caigudes moderades del 0,2% després del ral·li d'aquest dilluns i mentre el mercat reacciona a un nou episodi de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina.

  • 38.239,66
  • -

Les tensions comercials entre les dues majors economies del món segueixen latents i el Pentàgon ha cancel·lat aquest dimarts la visita del secretari de Defensa nord-americà, James Mattis, que anava a visitar la Xina aquest mateix mes.

A més, els EUA també es ressent de les tensions al Vell Continent, a causa de la situació política a Itàlia per tirar endavant els seus pressupostos, cosa que pressiona les borses europees.

Al front de política monetària, està previst que tingui lloc una intervenció del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, aquest dimarts a Boston. Les declaracions de Powell estan previstes per les 18:45 hora espanyola i estaran centrades en les previsions per a l'ocupació i la inflació.

A nivell econòmic, dimecres, es coneixeran l'evolució del sector serveis i la dada d'ocupació de setembre de la consultora ADP, avançament de l'Informe d'Ocupació oficial que publicarà el govern nord-americà divendres que ve.

El consens espera que els salaris repunten a una taxa interanual del 3%, que la taxa d'atur baixi fins al 3,8% des del 3,9% i que l'economia creï 188.000 llocs de treball.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza pla i a prop dels seus màxims de 2014 davant les imminents sancions dels EUA a l'Iran que entraran en vigor el proper mes de novembre. El barril West Texas repunta un 0,2% fins als 75,49 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,32% respecte al dòlar, fins als 1,1540.

A nivell empresarial, Amazon ha anunciat una pujada del salari mínim per a tots els seus treballadors als EUA fins a 15 dòlars per hora, després de les crítiques rebudes per la política de baixos salaris que porta a terme el grup fundat per Jeff Bezos.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERMELL

El Vell Continent cotitza amb caigudes en els seus cinc principals índexs (IBEX 35 -0,75%, CAC 40 -0,5%, DAX 30 -0,6%, FTSE 100 -0,2% i PSI 20 -0,08%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX torna a veure llastat per Itàlia i lluita per 'respectar' els 9.300 punts.

Les borses asiàtiques han tancat en vermell aquest dimarts després del nou 'cop de cua' de la guerra comercial. El Kospi sud-coreà s'ha deixat un 1,2% al tancament, mentre que l’ASX 200 ha tancat amb caigudes del 0,75%, afectat pel seu sector financer. Per la seva banda, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha tancat deixant-se un 2,3%, mentre que el Nikkei 225 i el Topix són dels pocs que han tancat en verd, amb pujades del 0,1% i el 0,33 %, respectivament. Els mercats xinesos han estat tancats per celebrar-se un dia festiu.

Noticias relacionadas

contador