cbmercados12

Hi ha un dogma que diu que perquè una inversió tingui èxit a llarg termini, ha de vèncer l'S&P 500 durant les etapes de mercat alcista. No obstant això, l'analista Mark Hulbert considera que aquesta creença suposa "el major obstacle". De fet, es mostra d'acord que superar a aquest índex durant els mercats baixistes és molt més important que durant els mercats alcistes.

I hi ha dues raons que expliquen aquest pensament. La primera és que "les grans pèrdues requereixen guanys encara més grans per recuperar-se i en algun moment els guanys requerits són tan grans que es tornen improbables". Si es perd durant les etapes baixistes, es necessita vèncer molt l’S&P 500 durant els mercats alcistes per tirar endavant, i això és "un obstacle gairebé impossible".

Així ho explica Hulbert en un article a MarketWatch en què cita el nou llibre del periodista Brian Livingston, "Muscular Portfolios: The Investing Revolution for Superior Returns with Lower Risk".

"Els inversors acaben tirant la tovallola durant les últimes etapes d'un mercat baixista i es perden quan el mercat es recupera"

El comportament és la segona raó per la qual és més important limitar les pèrdues del mercat baixista. "Els inversors acaben tirant la tovallola durant les últimes etapes d'un mercat baixista i es perden quan el mercat es recupera".

Però, quin és el límit a partir del qual l'inversor típic no està disposat a tolerar una pèrdua? "En un moment de correcció del 10%, la majoria de la gent està bé. En un 20%, les persones es posen una mica nervioses. Quan arribes al rang de pèrdua del 30% i del 40%, la gent diu: 'Treu-me d’aquí'", així cita Livingston Ben Carlson, director de gestió d'actius institucionals de Ritholtz Wealth Management.

Aquí també entra en joc la psicologia, és a dir, el desig humà d'excitació. "No perdre tant com l'S&P 500 durant un mercat baixista no és tan emocionant o motivador com guanyar més diners que l'índex quan el mercat està pujant", apunta Hulbert.

L'analista creu que tant els inversors com els assessors financers haurien de centrar-se més "en com limitar les pèrdues del mercat baixista que en com vèncer a l'S&P 500 durant un mercat alcista". I ara, amb el mercat de valors nord-americà al seu punt més alt de tots els temps, "és el moment perfecte per fer-ho. Serà massa tard si s'espera fins que estiguem en un mercat baixista".

Noticias relacionadas

contador