dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse nasdaq trading finance us usa united states of america unsplash
Sharecast / Sophie Backes via Unsplash

Wall Street cotitza amb caigudes aquest dilluns després del tancament baixista de divendres. Els inversors estan recollint beneficis després dels forts guanys acumulats durant les primeres setmanes de l'any. L'excusa fonamental per a aquesta correcció és la solidesa del mercat laboral nord-americà, tal com van confirmar les dades del gener, que anticipa una Reserva Federal (Fed) més dura a la seva política monetària durant més temps.

  • 38.085,80
  • -

El mercat està descomptant que la Fed augmentarà els interessos en 25 punts bàsics en les dues properes reunions, ja que la creació d'ocupació va superar el mes passat qualsevol previsió. Això suposa una pressió alcista més gran per als salaris, en una economia amb la taxa d'atur més baixa des de fa 53 anys, i amb una inflació encara molt elevada.

"Els operadors reaccionen a dos factors importants. En primer lloc, l'informe d'ocupació dels EUA ha fet que anticipin una postura agressiva de la Fed, ja que el mercat laboral és més que sòlid", explica Naeem Aslam, analista en cap d'AvaTrade.

"Caldrà estar atents al que dimarts digui sobre això el president de la Fed, Jerome Powell, quan intervingui en una conferència al Club Econòmic de Washington, en una de les principals cites clau d'aquesta setmana per als inversors", afegeixen des de Link Securities.

"Les dades d'ocupació són males notícies per al mercat, almenys fins a la propera publicació de l'IPC dels EUA (previst per dimarts 14 de febrer)", considera Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.

"En segon lloc, han esclatat tensions geopolítiques entre les dues economies més grans del món, i la preocupació és que això podria tenir un impacte advers en la relació econòmica entre els EUA i la Xina", comenta Naeem Aslam, referint-se a la crisi del globus espia xinès que ha acabat sent debatut pels EUA.

CORRECCIÓ TÈCNICA

A més daquests factors negatius, la correcció té un gran component tècnic. El mercat estava molt sobrecomprat i l'S&P 500 havia superat una resistència destacada, la mitjana de 200 sessions. Per tant, una correcció fins a nivells de 4.000 punts seria totalment normal després del fort ral·li alcista previ.

"No observarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 4.000 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Després del gran començament d'any que han tingut les borses occidentals, amb molts dels seus principals índexs tancant divendres a màxims anuals, no és descartable que aquests mercats es prenguin un respir i entrin en una fase de consolidació, que podria comportar alguna petita correcció des dels actuals nivells, procés que considerem positiu i, fins i tot desitjable, per corregir alguns excessos", afirmen des de Link.

RESULTATS I ALTRES MERCATS

La temporada de resultats segueix el curs als EUA, tot i que va perdent intensitat. Durant els propers dies, publicaran les seves xifres empreses com ara Disney, Chipotle, Dupont i PepsiCo.

D'altra banda, Dell eliminarà uns 6.650 llocs de treball als Estats Units, en un context marcat per la caiguda en picat de la demanda d'ordinadors personals.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 0,79% (73,97 dòlars) i el Brent repunta un 1,06% (80,81 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,28% (1,0762 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,5% (1.886 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja al 3,61% i el bitcoin baixa un 0,06% (22.877 dòlars).

Noticias relacionadas

contador