• L'euro toca mínims anuals als 1,15 en el seu encreuament contra el dòlar
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street augmenta les seves caigudes i el Dow Jones perd un 1% després del festiu de dilluns i mentre els inversors reaccionen a la caiguda de les borses europees, arrossegades al seu torn per la incertesa política a Espanya i Itàlia. L'S&P 500 cau un 0,9%, però les caigudes del Nasdaq (-0,3%) són més moderades.

  • 38.239,66
  • -

A Itàlia, Mattarella ha encarregat l'ex de l'FMI, Cottarelli, formar un executiu tècnic per mantenir fora de perill els comptes del país fins als comicis de la tardor. Per la seva banda, a Espanya l'actualitat política mira cap a la moció de censura presentada pel PSOE contra Mariano Rajoy.

En aquests moments, el selectiu espanyol cau un 2,5% i la Borsa d'Itàlia cedeix un 3%. Els dos estan llastrant les borses del Vell Continent, amb totes elles cotitzant amb caigudes. A més, les primes de risc d'Espanya i Portugal també s'han disparat per la incertesa política que plana sobre els dos països.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,56% respecte al dòlar, fins a un nou mínim anual de 1,1509 dòlars, i ara cotitza als 1,1544 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo a 10 anys es redueix fins al 2,872%.

ACTUALITAT ALS EUA

Al capítol de política monetària, James Bullard, president de la Fed de St. Louis, ha reiterat aquest dimarts a Tòquio la seva postura de veure innecessària la pujada de tipus amb les actuals previsions d'inflació a nivells baixos. Bullard avisa que la pujada accelerada dels tipus d'interès podria acabar invertint la corba de creixement.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza amb signe mixt: el West Texas (referència als EUA) cau un 1,2% fins als 67,02 dòlars per barril, mentre que el Brent puja un 0,84% fins als 75,93 dòlars per barril. El diferencial entre els dos és el més ampli des de març de 2015. "Els preus del West Texas s'estan estabilitzant després del fort augment de les últimes setmanes perquè es preveia que els preus estarien en el rang dels 55 i els 65 dòlars per barril", afirma Vincent Hwang, analista d’NH Investment & Securities.

EMPRESES

A l'escena empresarial, els analistes d’MKM Partners han elevat el preu objectiu d'Amazon fins als 1.840 des dels 1.750 dòlars per acció i el de Netflix fins als 390 des dels 320 dòlars.

Noticias relacionadas

contador