bullard

James Bullard ha avisat. El president de la Fed (Reserva Federal) de St. Louis ha afirmat aquest dimarts que una pujada de tipus d'interès accelerada podria acabar invertint la corba de rendiment.

Així s'ha expressat Bullard durant un seminari que ha tingut lloc a Tòquio, afirmant que la Fed té suficients eines per respondre si l'economia nord-americana entra en recessió.

El president de la Fed de Saint Louis reafirma la seva postura de veure innecessària una pujada de tipus davant els nivells previstos d'inflació

"És difícil que els tipus dels EUA s'allunyin massa de la mitjana mundial i, òbviament, tant el Banc del Japó com el BCE (Banc Central Europeu) estan prolongant unes polítiques monetàries molt còmodes", va afirmar Bullard. "És restrictiu? Ho és en el sentit que hi ha un equilibri global dels tipus i si et passes de la ratlla, s'han de moure i altres coses succeiran".

El president de la Reserva Federal de St. Louis va reiterar, a més, la seva opinió que la Fed no necessita elevar els tipus durant la reunió prevista per a mitjans de juny, perquè les previsions de la inflació són baixes.

No obstant això, el mercat espera que la Fed elevi els tipus al juny, de manera gradual, fins a mitjans de 2019. Bullard sosté, però, que la Fed hauria de retenir el seu cicle de pujada de tipus fins que quedi clar que el creixement econòmic i la inflació s'han vist accelerats.

Noticias relacionadas

contador